20013
07/02
4

A GENERÁCIÓ BUCSUSZTATÁSÁRA - volumen number 3.

Ez a szomorkás pilanat is elé érkezet hogy végleg el búcsúsztatom a generáciot mivel vége az EEE-nek meg minden ujj gépet jól ismerűnk enek itt az ideje ennek is.
Nem is cicázok tovább lásuk a topp 3-mat:


3. Legjobb gemma: UJJ SUPER MÁRIÓ BRATYÓK WII GÉPRE  - 25 pont
Ha jól látom akor ez lett a leg job Wii-is sőt Nimtendós gemma az elmúlt micsodába. Nem háborgok miatta mer valóba nem jut eszembe más igaz kevésel játcotam szóval nem vagyok mérv adó magamnak jelleleg.

Ídézet: "Szép kis gemma jó nagy ki tartásal. Kel enél töb az ugrabugra rajongoknak? Maj le írják ha igen de szerimtem ez a gém nekik pont jó lessz. Ap ro pó pontok ösze adva 23,5 tizedes 25-ös gemmáról olvashattúnk eggyüt ami egész súper jó kis tejjesítmény! Ratulálok a Nintendonak hogy sikerűlt össze hoznia. Valóba a világ leg jób játéait csinájják apeláta nélkűl."

Hát ez eggy időt áló sommázat volt mer még ma is eggyetértek vele. A nagy nosztalgikus storim ezzel a gémel kapcsolatba az hogy mennyire izzattunk Dinával (tesóm vele játcok néha) az első pár világba. A sivatagos már határ eset volt (2. wörd) de a jégplanetta az tejjesen el vette a józan eszünk. Egycerűen nem bírtunk vele még penguin jelmezbe is nagyon nehéz volt. Ekor még nem tuttuk mennyi van hátra aszt hittük talán ez a jeges pokol mindennek a leg vége és már majnem aba hagytuk hogy jó akor eszt a gemmát se fejezzük be... De szerencsére a nagy ki tartásunk odaáig fajúlt hogy hihetetlen ügyesen meg tanúltunk játszcani vele (a programmal) és a fagyos belzebúbok le győzése után jáci könnyedcséggel vetettük magunkat belé a folytatásba. Nekünk az volt a nagy lecke amit apum is sokat mond: Dénes ne ad fel olyan könyen a dolgokat mer a kitartás meg hoza a gyümölcsét vagy ha nem akor legaláb jó fárattan fekszel le és könyebben el alszol. Nekünk ez "be jött" legaláb anyira mint a játék maga. Meg értemelt a dobogós helyezés!


2. Legjobb gemma: VALKÍR KRÓNIKÁK - 26,5 pont
Régi kedves ismerősöm a PS3 gépére. A leg jobb eszkluzív program ami létezett szerintem meg a pontozásom szerint. Bánom? Nem mer jól esik ere gondolni.

Ídézet: "A játék lényegje: Az hogy háborúskodásba kavarodot a pirinyónyi kis nemzetiségűnk és nincs mese hadseregbe kel vónulnunk. Eszt ugy tudjuk meg csinálni a program el várásainak meg felelően hogy egy kis fiút (neve szerint Velkin) kel a börén át meg személyesitenűnk. Szúper ki hívás. De hogy ne legyen ólyan nehéz kapunk jó fej barátokat meg társakat is. Élethűség! Plusz pontokat rakok ki látásba. A stylus amibe játcani fogúnk az bízony stratégiai lövöldözés lessz ami szerintem tökéletes-en ilik egy háborúsdis játékba."

És milyen igaz mer alig van manabság rendesen stratégiázós gemma. Nekem a szívemnek azér is kedves ez a stíl mer így nem kell kabkodni és nem melegedik le a játékos csutakosra izzadva mint a sok codos például. Ez az elme terepe ideje gondolkodni mint az életbe itt is sokkal jobb át gondolni hogy mit fogok csinálni melyik úton jó el menni a közértbe satöbbi. Magáról a játékról még mindíg (évek múltán!!!) is csak jókat gondolok. Nekem az óta nagy kedvencem a tank jármű és ezt a lelkesedésemet Dina is osztotta mer a játék ideje alatt meg utána pár hónapig Tank Vezető akart lenni a seregbe. Sajnos erről álhatatos munkával le beszéltük: nem lánynak való munka az. Mára már nem is igényli ezt a karriert szóval nem lett maradandó rossz hordaléka ennek a gemmának csak a szép emlékek marattak Alíciáról és a daliás Velkinről.


1. Legjobb gemma: SKYRIM - 94,5 pont
Torony magas győsztese lett a versenynek ez a gigászi kaland mindenkit annyira maga mögé utasított hogy kicsalni se lehetne az első helyről.

Ídézet: "Típpem: csináljatok eggy erős Dédrikus kardot (kell hozzá eggy Dédra szíve és némi Ében öntecs) fejlesszétek tovább a kovács műhelyébe majd vigyétek el és bazsajozzatok rá valami fertelmes ártást (én a tűzt vagy a vérszívást ajállom!)! Menthetetlenűl erősek lesztek ez álltal."

Ez az eggyik pontya a gemának ami az első helyre taszajtotta ez a mérhetetlen változatosága. Csak a fegyver készitésbe órák százait bele lehet ölni (hogy utána ügyesen lehessen ölni XD). De nem csak ez van Dinának és egybe mamámnak is például a fűvészkedés és kotyvasztás volt a kedvenc része. Jó ki főzetekkel láttak el a kalandos utakra. Anyi emlékezetes kaland volt bene hogy nem is akarok ki emelni eggyet se mer tánna rosszúl érezném magam hogy egy másik kedves emléket magamba fojtottam. Viszont azér is örvendek a cikkbe kerülésér mer enek a test az el készitése nagyon szocialista élmény volt számunkra hisz az egész család (unoka tesómék!) is részt vett benne és eggy nagyon izgalmas versenybe keverettünk amit mi nyertünk meg (Haraszti család). Utána uzsonnásztunk egy jót és a kandallóba ropogó tűzt néztük révetegen. Ebbe a testbe attam elősször és utojjára hasznos tippeket amivel remélem hogy sok sok gemmázó játékát meg könyítetem és ere nagyon büszke is vagyok. Vajon jól tettem hogy ez a gém lett az első? Maj az idő el dönti.

Ezel vége a generációnak sziasztok.

Komentálj hozzá!
4 szólás
20013
07/02
0

A GENERÁCIÓ BUCSUSZTATÁSÁRA - volumen number 2.

El érkezett a középső része is az össze foglalo trilógiámnak amiben meg ismerkedhetűnk a 8.diktól a 4. helyezettig mindenkivel. Nagy meglepetések vártak ránk reméllem ti anyira nem fogtok rökönyödni és fel háborodni ha olyant láttok ami nem tetcik kérlek ne bátsatok (nagyon).
Íme csapjuk a lovakba!


8. Legjobb gemma: PIKSZELJUNK SHOOTER 2-Ő  - 24,5 pont
Csodálkozva veszem észre hogy ilyen mini gemma is be kerűlt a top listába de már nincs mit csinálni ha felelötlen voltam hogy sok pontot attam rá hát akkor ez van méltóságal kell visselnem.

Ídézet: "Ha valaki aszt kérdezné hogy: Kedves Dénes mond meg lécives hogy ez a gemma van olyen jó e mint a elődgye? Akor rá vágnám hogy: Van! Sok ujjítás kerűlt bele tisztelt kedvenc cikkezőm? Bízony ám akad! Lehet vele multyizni? Természetes! Ezek a válaszok egy jó kis gémt rejtenek magukba amit a pontya is mútat: 24,5! A 2D-s játékosoknak ajállom iletve az első rész szerelmesének. szeretetel."

Vissza gondolva azt gondolom hogy kicsit túlzásba estem az az felületesen kezeltem a pontozási kérdést. Nem tudom miér. Csikart a gyomrom vagy mi lehetett de sajnos így alakúlt. A jelen eszemmel meg fosztanám kb fél (de akár 1 egész) ponttól. Na mindeggy nagy baj nem tőrtént és ha csak a jóra akarok emlékezni mint ahogy tanították akkor eszembe juthat hogy mennyit gyűrtük unoka tesómmal aki a lövöldözés szerelmese és ezér már a gemma címe is delejezte az egész eszét onnantól meg csak a robbanások meleg fényébe úszott a mosolytól el torzúlt arca egészen a game over képig. Lehet hogy ő beszélt rá hogy adgyak ekkora pontot? Vagy meg hekkelte a blogom? Már nem emlékszem. Eggy másik generáció története ez ímáron.


7. Legjobb gemma: PORTÁL 2-Ő - 24,5 pont
Na ennek örvendek hogy ide kerűlt jó játék ez. Nem zaklat fel a magas helyezés amit ki érdemelt ez a gém még akor se ha többnyire pécé-s valami. Ugyan volt consolra is (ezér lehet eggyáltalán itt ez a mentscsége).

Idézet: "Nagyon tetcett 24,5 pontot kap rá töllűnk. Szúper ízgalmak. Sok vicelődés. Nagy drámai sórsok és meg anyi fej törő. Túdom ajállani? Positive a válaszom a gondolkodní vágyóknak sok szeretetel kínálom eszt a gyöngy szemes fsp lövöldözőt. (Kicsiknek is lehet nyugottan)"

Az érett testelőnek (az az nekem ebbe a pillanatba) az tetcik hogy jól lehet hogy ez is FSP-és gemma de mégis a gondolkodáson van a cél. (Ilyent is lehet nem csak a vad álat codozás satöbbi lehet divatos ebbe a stylusba!) Ami miat valószinuleg magas pontszámmal illettem a produktioót az az lehet hogy igen vicces néha. Még az ellenségek is! Enek elénére komoly mondanivalója is van de anak a meg fejtését rátok hagyom hogy ne rágjak mindent mindenki szájába.
Családilag is kelemes emlékeim vanak mer ez az a játék ami egy öntetűleg el nyerte anyum és mamám tetcését is azzal hogy női fajú a fő szereplő lány. Ezt nagyon csodálták és bísztatták Dinát hogy játcon vele minél többet. Nem feninista célzattal csak az egyedisége miat.


6. Legjobb gemma: BASTION - 24,5 pont
Ez a posició a leg nagyob kritika a testelői pálya futásomra. Ha igazán jó (bölcs?!) testelő lennék akor enek a gémnek a top 3-ba kelet volna be küzdenie magát a dobogó valamelyik leg felső fokára. Sajnálom hogy nem sikerűlt. A felelösséget magamra hárítom és ara hogy felületesen pontosztam. Mae Culpa.

Ídézet: "Mostanra mindenki ki is szűrhette magából hogy ez milyen egyedüli kaland lessz. Hát borzasztóra mer a sok harcba senki se fog rajtúnk segítni. Akik meg még emberi lények azok vagy az elenségeink és a belünket óntanák kedvükre vagy alig hajlandók beszélgetni hozzánk. Most ere mit mondgyak?! Kicsit kegyetlen volt ez a készitöktöl hogy ebbe a szép és színes szúper grafikumos világba ilyen lélek próbálós dolgot tettek belé. Ezér csak napi fél órára engedélyezem a játcást a 18 év alatiaknak!"

A csupa positive véleményel még ma is eggyet értek a rosszak meg megszépültek. Nem baj maj a programozok kövedkező játékánál (A Tranzisztor) kár potlom őket és 2 pont bónust kapnak a végén amit a Bástyiától el oroztam. Egyéb anekdotát nem tudok meg osztani ezzel kapcsolatba mer anyira rá koncentráltam a játcásra hogy nem létezet a kűl világ számomra. Inkáb csak eggy jó tanács: ne féljen senki kétcer végig játcani mer úgy lessz az igazi!


5. Legjobb gemma: NOBI NOBI  BOY - 25,0 pont
A pálya futásom létezö leg első testje. Ezzel debutáltam és indúltam el a pokolba vezető úton. Vissza olvasva be látom hogy nem volt eggy ki forrot valami és nagy izgalmamba még hibákat is ejtetem benne. Míndeggy az életembe eggy fontos mérföld kő és nem tagadhatom meg hogy honnan jötem mer akkor nem ér semit az amit el értem!

Ídézet: "Ez a játék egy internetről letölthető játék. Ahogy elnéztem a húgomat játszcani vele úgy gondolom hogy eggyrészt nagyon szórakoztató másrészt semi értelme igazából. A játékba egy kukact irányítunk aki mindent meg akar enni és ebbe segítünk majd neki."

Ez a summázat ki állta az idő fogait a suta meg fogalmazás elenére is. Maga a gemma egyépként Keita Takahasi úr (Katamari seria? Igen!) eggyik gyermeke szóval nem is kell erről tovább társalognom úgy is tudgya mindenki hogy mire gondolok. Természetesen a leg emlékezetesebb píllanat ezzel a játékal kapcsolatba az volt amikor látván Dinát ezel játcani végre sikerűlt meg oldani a gyötrő kérdést hogy mégis mit testeljek ki elösször mer a gondolat már olyan mélyen csírát vert az agyamba hogy napok óta nem tuttam szabadúlni tölle. Jelemző hogy anyira bele éget a pilanat a tudatomba hogy még arra is emlékszem hogy tesóm éppen annak a bolondjának hódolt hogy minél hosszabbra nyújtsa a kukact és ez miatt másfele ment a féreg farával és fejével saját gyöngyödző kacajával kísérve. Idillikus kép.


4. Legjobb gemma: LOKOROKKO - 25,0 pont
Épen hogy csak le maratt a dobogóról nagy kesergések árán mer ennek a gémnek is ott lene a helye ez az egész család egy öntetü véleménye. Kár pótlásul uzsonnakor a zenéjét hallgattuk és mélyen tisztelegtünk a lelkünk mélyében a csodálatos élmények emlékének.

Ídézet: "A hangúlat: Femonemális! Eről csek anyit mondok hogy mikor az ember vagy valaki ezel játszcik akor álandóan csak mósolyogni meg nevetni akar anyira tetszik neki. Enél töb nem is kel szerintem. A hangúlatot fókoza a zenén meg a rafikán kívűl a sok más karakter. Akik álltalába segítők. Példáúl: A Vakondmanók akiket meg kel keresni és akor adnak alyándékot. A Földizselé aki fel emel ha magasra akarúnk meni. A Napocska meg Holdacska akíknek énekelni kel és akor adnak miegymást."

Szerintem ez a gemma annyira egyedi és jó(!) hogy még a mai világba is meg állná a helyét anak ellenére hogy PSP-és. Én nagyon meleg szível emlékezek rá vissza és ez nem csak a májusi időjárás következménye. Néha még manapbság is szoktam vele álmodni hogy száguldunk a zsírgömböc tesóimmal a szélbe vagy eggyesülve ki ütünk eggy gonosz Muzsót. De ezek nem rém álmok hanem kelemesek ne agódjon senki se. Dina is nagyon örült amikor látta hogy bene van a top listába: nem véletlen hisz ő is szeretett játcani vele és nem is volt benne rossz! Még a barát nőjét is át hívta meg mutatni (vele azóta szakítottak nem volt egy perspektíva az a lány. Rossz családból jött.).

Jelelleg most le pauzálom a vissza emlékezést. Leg közelébb a dobogos helyezetekkel jövök ha ki bírom addig. Reméjjük a leg jobakat. Szívesen várom mindenki élményét ha játcott valamelyik listát gemmával. Sziasztok a leg közelebi alkalomíg!

Köszönöm szépen tesóm segítségét sokal tartozom neki kétcség nélkül senki ne vitassa.

Komentálj hozzá!
Gyerűnk! Lécci!
20013
06/04
0

Tízennyólcadik képes blogbe jezzés

kepes18.jpg
Orbán Viktor (Hungária képviseletébe) a vértöl vöröslő Zöld ág partján révetegen szemléli az Ikreket. Vajon már testet öltöt elméjébe a gaz árulok meg leckésztetésének terve vagy valami egészen máson töri ravasz eszét?

Komentálj hozzá!
Gyerűnk! Lécci!
20013
06/03
0

Tízenhetedik képes blogbe jezzés

kepes17.jpg
Orbán Viktor mély meg rendülésel fogadja tanácsadói Véres Nászról szoló beszámolóját. Nem erre szövedkezett Hungária a Lannister nagy hatalomal: ideje ujjra át gondólni a stratégiát és a gyöngék védelmére is föl kel készűni? Esetleg ajállatos fel veni a kapcsolatot Daeneris királynövel vagy a kő szikla Stannis Barateonnal? Sok sok óra hadi tanácskozás dönti el merre mutasson a jó út ezentúl (hasznos lessz ha végre meg érkeznek a nem rég rendelt makulátlan seregek)...

Komentálj hozzá!
Gyerűnk! Lécci!
20013
05/17
4

A GENERÁCIÓ BUCSUSZTATÁSÁRA - volumen number 1.

Mivel mostanába kötelezö (vagy dívat) jellegel össze kel foglalni hogy kinek mi hogy tetcett az elmúlt gépekben ezér én is meg teszem. Szeremcsére sokal könyeb dólgom van hiszen csak föl kel lapoznom a testelős franszia kockás füzetemet és csemegézhetek a jobnál job értékelésekből. Sorba rendezve úgy döntötem hogy bizonyitva hogy nem vagyok babolás 13 darab gemmát fogok sorba rakni a múltba ki osztot pontyaim alapját véve. Sajnos a szabájokat figyelembe vetem és csak konzolos meg kúrrens nextgen gemmákat vagyok hajlandó szerepeltetni ebbe nem engedek magamnak. Pekkemre ennek  olyan jó cúccok estek áldozatúl mint a Yoshis Island vagy a Final Fantasy 7 testem, a Kolosszálisok árnyéka vagy a Starkraft 2 satöbbi.
De nem is őrlöm tovább az idegeimet azonnal kezdem. (Vigyázat!: fordítot sorendbe irom a nagyob ízgalom kedvéér!)13. Legjobb gemma: FEZ - 24,0 pont

Ez még friss élmény hiszen ez volt az utolsó test amit végre hajtottam.
Ídézet:"Nekem tetcett az irto nehéssége mellett is. Öszintén be valva pont azok a részek voltak kedvemre valók amiket közepes gondolkodásal ki tuttam makszimalizálni (ilyen példáúl a csatorna világ). Ezt le számítva majnem tökéletes gemma az én izlésemnek aminek örülök! Öszeségébe 24 pontot kapott a Haraszti családtól ami szép szép."
És valóba még mindíg hasolló a véleményem annak elenére hogy közbe ki maximalizáltuk (nem dicsekvés). Sajnos nem volt arra idö hogy meg szépűljenek a gondolatjaim rólla. Jelelleg kicsit átkozom hogy olyan nehéz volt mert az nekem nem ad síker élményt hogy a google segitcségével keresem meg a meg oldást olyan problémákra hogy át kell állítani a gép óráját vagy hexademicális kódokba kell át fejteni két vörös csillag villódzását. Persze ezek a gonoszságok csak az anti kockákhoz vanak társitva szóval a normál gemma e nélkűl is szép emlékeket bisztosítot a rövid távu memóriámba.12. Legjobb gemma: PATA-PON 1. - 24,0 pont

Az leg rosszabb PSP-s gemma a listába de ne szomorkodgyon légyszíves.
Idézet: "Ez egy nagyon egyedire sikerült játék. Szerintem azok akik szeretik az egyedi dólgokat és van PSP-éjük azok jól szórakozhatnak vele. Érdemes kipróbálni és megpróbálni bele jöni. Ara figyelmesztetek hogy ne dobják el 5 perc után mer anyi idő nagyon kevés ezzel a gyöngySZEMmel XD"
Utólagosan vissza tekintve eszt a gemmát a jó ritmusa és aranyossága repítette a 12. helyre. Sose felejtem el amiket a kis szemmanókkal műveltem (sok véres csata ha jól emlékszem) és hogy Dina milyen örömmel mutatta amikor végére ért valamelyik pályának. Egyedül mamám nem szívlelte a családba ezt a játékot mert pont előtte volt hájog a szemén és ezér érzékeny volt rá hogy lándzsákat döfnek a két lábon járó szemgolyóbisokba. Neki ezér már nem szoktam mesélni rólla csak tesómmal nostalgiázunk néha kakaó ivás mellett.11. Legjobb gemma: JAENNA DARK - 24,0 pont

Eggyik kedvens stratégiás programom! Szép mese kicsiknek és nagyoknak.
Ídézet: "Én személyem szerint nagyon is szerettem eszt a játékot és csak is ajánlani túdom azoknak akik mondjuk engem kérdeznének meg. Szóval ha azt akarja valaki hogy ne ajánják neki akkor engem ne kérdezzen! Ha valaki majd rá fogja száni (vagy akár már most rá szánja magát) akor csakis jól szórakozhat sok órán át."
Nekem annyira ki nemesedett az idők folyamán hogy még eggy fél pontot jó szívűen hozzá adnák az eredményéhez de az csalás lenne szóval erről csak ábrándozhatok az a hajó már elment. Helyette már csak hiába vágyakozok hogy bárcsak programoznának még ilyen jó időstoppos stratégiai játékokat. Nekem nagyon hiányzik és jó lett volna ha hasollóan föl dolgoznak még történelmi eseményeket. Petőfi Sándor 1948. Július Cézár idő előtt valamikor. Cortez kapitány és a Mayák 1500 környékén. Ez mind jó alap lehetet volna de az idők szelei a háborus FSP felé fújták a programozókat amiért nem győzök átkozódni ha eszembe jut. Én azér reménykedek sose adom fel a positíve gondolkodást.10. Legjobb gemma: KATAMARI FOREVER (Míndöröké Katamari Labda Hajtás) - 24,0 pont

Csoda jó jappán gemma a leg javából!
Ídézet: "Az lett a lényegje hogy egy kis manóbabával a Hercegel kel egy galacsinos (úgy nevezet Katamari) labdát hajtani és fel göngyölitni a világot. Bisztos sokan a homlokotokra csaptók hogy na de mégis ugyan miért tesék már meg mondani legyen szcíves tísztelt cik iró úr?! El mondom ne érje szó vagy vádlás a házelejét."
És a továbbiakba mindent meg lehet túdni a cikből. Örülök hogy sok pontot kapott a fiatal klónomtól mer anak elenére hogy már sokadik része katamarizásnak azér vége láthatatlan örömöket bisztosít. Szerintem már eggy játékba se fog akkora öröm érni mint ebbe amikor meg találtuk a lajhártot (még blogoztam is örömömbe rólla). Ezen kívül irtó jó volt hogy sok sok kuzint lehetett hajtani a gané-labda előtt és hogy kb 5900 külömböző tárgyt/embert/valamit lehetett össze gyűjtni. Dina is ki tudta élni a megalomániáját és álandóan el kérte a kontrolert amikor több száz méteres görgeteget lehetett csinálni. Ügyes volt bene!9. Legjobb gemma: BRAID (COFP) - 24,0 pont

Meg rönyöködve kérdem tőlem hogyhogy csak a 9. ez a mű remek? Nem értem magam de a pontok eszt mutatják sajnos.
Ídézet: "A játék lényegje: Az hogy tanúljon már meg valaki gondólkodni a sok gyilkolás közbe. Mer itt fogni kel! Mível eggyrész ugrálósnak tüník a játék de tele van pakkolva lógikás dolgokkal meg fel adványokkal. Ezeket jó lene meg oldaní ha a cél szerü puzlé darabokat meg akarjúk szerezni. Jó lene ha mindenki meg akarná mer különbe nem szol semiröl a játék."
Olyan sok szép emlékkel ruház meg ez a játék hogy Nap estig tudnék rólla anekdótázni de nem teszem mer senki se kérte. Sajnos hogy kicsit szomorkás az egész hangúlat de ha valakinek erős a lelke akkor ez nem lehet gond. Dinának persze nem forditotam le a tejjes storit hanem inkáb költöttem eggy mesét mer akkoriba még nem volt elég éret az ilyen love story-khoz.
Nekem azér is kedves a szívemnek ez a gemma mer a rólla szólo testbe vettem elősször bátorságot magamra és hajtottam végre azt a testelői bravúrt hogy hozzá igazítottam a testet a gém-hez (az az fordítva írtam meg) Erre a mai napig bűszke vagyok és senki se fogja tudni el venni tőllem akár milyen szitok szókkal se se semmivel. Bicskával se.


Ezennel túl is vagyúnk a leg rosszabb 5 játékon már csak 8-t kell aludni hogy meg tudgyuk ki a leg jobb. Reméllem lessz türelmem és lelkesedésem meg csínálni azt a másik két cikkt is.

Köszönöm szépen Dina segítségét akivel meg tuttam tanácskozni hogy a holt pontos gemmákat milyen sorrendbe rendezzük el (nem vagyok a döntetlen számozás híve!).

Komentálj hozzá!
4 szólás
20013
05/16
0

Tízenhatodik képes blogbe jezzés

kepes16.jpg
Orbán Viktor el gondolkozva tekint ki a fő septonnal egyetembe Baelor Nagy Szentéjének erkélyéről. Visenya hegyéről szép kilátás nyillik a Vörös Toronyra de vajon meg lehet bízni az állnok Zsoffri királyhercegbe vagy egészen más terveket szövöget Hungária ez ügybe?

Komentálj hozzá!
Gyerűnk! Lécci!
20013
05/14
1

38. TESTEM: FEZ!!!

fez.01.png

Kedves gyerekek és barátaim!

Itt a tavasz és a meg újjulás ideje szóval ideje megin testelnem eggyet hogy ne érje szó a házam elejét. A szokatlansága a mai cikemnek az lessz hogy: nem Playstation 4-gyes gépre irok dolgozatot hanem eggy olyan régi gemmából amit még XBOX-ra jelentetek meg origináltan asztán jelelleg ki atták Személyi Számító Gépekre is (SzSzG=PC). Nem is csigázom továb a címét:

FEZ: azaz Gomez a kis albíno manó ugrálós kalangyai Kockaföldén

A játék lényegje:
Ebbe a játékba is mint ojan sok ugy nevezet "platformos" gemmába az ugrálás a lényeg. Aki most föl tette a kérdést hogy mégis miér ugrál a kis Gomez annak válaszolok: azér hogy kincseket keressen kis arany kockák képébe amik szét szóróttak a világjába. Ezzel a célja ha jól értetem hogy mindet össze szedve meg óvja a kozmoszát a végpusztulástól (jól ismert elem a gemmák világába!). A rendes kockák melett gyűjtögethetűnk még anti kockákat is. Lécives ne nevessetek ki hogy "megin zagyválsz itt össze vissza Dénes!" mer valóba arról van szó hogy a készitők így neveszték el őköt hogy anti kocka. Nem tudom miér nem tudok franciául (ez a készitők anya nyelvük). De az már bisztos hogy ezek az ellen micsodák sokal nehezebben szereszhetők meg hisz jól el vannak dugva gyakorta kulcsal zárt(!) ajtok mögé vagy irtó nehezen meg oldható rejtélyek alá. Ha össze gyűjtötük mindet akor megnyerjük a játékot.

A látványoság:
Érdekes de nekem tetcik szóval jó nagy pontot adok rá maj. Azér kurióz mer nagyon pixeles de eszt részbe be tudom anak hogy az egész micsoda a kockákról szól szóval mentálisan eszt akarták ki hangsulyozni ebbe bisztos vagyok. Ami még positive értékelésre indokolt hogy szép izléses színeket választottak (eszt Anyum is meg erősítette) és jól egymáshoz illeszteték. Szerencsére a kockákal is ügyesen bánik a programozó mer ahoz képest elég változatos dolgokat ki tuttak rakni belőllük (más ne mondgyak: mindenféle csicsergő állatok gyíkok kukacok satöbbik is vannak. Lajhárt sajnos nem... ). Szerencsére a látvány az nem félelmetes anak elenére hogy koponyák is láthatók szóval ilyen tekintetbe kicsik is jáchatnák bár hogy ennek elenére nekik nem ajállom később ki derűl miér. Ki osztom a pontot: 5.

A jáchatóság:
Ez is elég egyedi mer az ugrálást jól meg fűszereszték eggy kis adalékkal: 3D perspektiva csavarás. Jó eszt most nem értitek inkább el magyarázom. Úgy kel el kébzelni hogy minden esetbe oldalról láttyuk a világot ha a tévére nézűnk de ha meg nyomjuk a job vagy bal alsó ravasz gombt akor 90 fokal el tudjuk csavarni az univerzumot (vagy a kamerát? Néző pont kérdése!!!). A tekerés után pedig arra lehet tovább oldalazni. Ebbe sok lehetöség van mer olyan dolgokra is rá lehet ugrani a csavarás után amire addíg nem és vice versa. Elösször nagyon furcsálltam hogy most akor ki esek térből? Melyik dimensióba vagyok? Hány ingerem van Dina ne tekerd olyan gyakran a pályát! Satöbbi. Eszt azér meg lehet szokni csak öregeknek nem ajállom akik nincsenek hozzá szokva a 3 dimenzióhoz. 5 pontot adok.

A hangok:
Azt mondják hogy adjak jó sok pontot XD Meg láttyuk! Egyépként nagyon szép ebbe a sekcióba is. Úgy nevezett csiptúnos a zenéje és némelyik anyira jó hogy valamelyik rádió bisztos fel kapja majd és be mutatja. Egyéb hangok nem nagyon vanak benne sajnos a beszédre nem fektetek hansúlyt ami miat kicsit szomoru vagyok. Kiváncsi lenék hogy az ilyen lényeknek milyen a komunikációjuk ebbe az értelembe. Bisztos aranyos hangon társalognak na mindeggy. Attól fügetlen nem leszek kő szivű és 4,5 pont adok rá szerimtem ez reális (5-tből).

A hangúlat:
Ki elégitő ebbe a szempontbol. Szerimtem föleg azok fogják élvezni akik régeben sokat játcottak pixeles gemmákkal vagy építö kockákkal. Ilyen pediglen bisztos hogy sok van a világba szóval garantált a siker. Nekem személyem szerint tetszett az hogy a programba magába is variálják a hanulatot mer van ahol tiszta borongós és fel áll a szőr az emberen (temető kriptás részek) de van ahol leg szíveseben be szívnánk a friss tengeri levegőt eggy fa koronáján a kis rigókkal el csivitelve nézve a nap lementét. Multyiplayer nincs bele építve ami előny a single embereknek de hátrány a tesóknak. Azér lehet töben is játcani mer olyan nehezek a föl adványok hogy néha többen sem árt gondolkozni. Ilyen szempontból életre nevel. 5 pont a jogos jussa.

Ki tartás:
Nagyon kitartós! Összesen 64 kockát lehet benne meg szerzni: 32 antit és 32 normált rá adásúl a normálok 8 darabra tudnak törni. Szerencsére nem mínd sérült ennyire meg és pár még egybe lelhető fel. Micsoda öröm ilyent találni! A gamme over képernyőhöz 32 kockára lessz szügségünk összesen azaz a felére de most ne röhögjetek mer azt is csoda nehéz meg szerezni! Sok idő fog el menni a rejtélyek meg fejtésével mer olyan bonyolúltak hogy el se tudom mondani. Szerimtem segitcség nélkül nem is lehet meg csinálni mindent. Például: melyik ábra mit jelent? Hogy kell olvasni az idegen feliratokat? Milyen gomb konbinációkat kell most meg nyomnom add már ide inkább azt a nyavajás antikockát te nímand!!! Satöbbi kérdések merülnek maj fel eszt garantálom. Én a ki tartásra 4,5 pontot osztok mer nem szívlelem ha a sátáni nehézség okozza a hosszú játcás időt.

Ajállások :( vagy :) keresed meg magadat:
Akinek jó szível ajállom:
- a pixeleket (vagy kockákat) szeretőknek
- az ugrálós gemmásoknak
- a csiptúnosoknak
- a nehéz fejtörőt keresöknek

Akiknek eggyáltalán nem
- kicsiknek mer irtó nehéz nekik nem tudom el kébzelni hogy bármilyen fel adványt meg tudjanak fejteni
- butáknak szintén a fenti okokból ki folyólag
- akik szeretik ha eggy játékban sok át vezető video van mer ebbe szinte eggyáltalán nincsen sajnos (nem eggy Metál Gera ilyen szempontba)

Verdiktuum:
Mivel mi már számos antikockát (töb mint 20-t) meg szeresztünk és csak 2 rendeskocka töredék van hátra aszt hiszem jogosan verdiktuumozhatok erröl a játékrol. Nekem tetcett az irto nehéssége mellett is. Öszintén be valva pont azok a részek voltak kedvemre valók amiket közepes gondolkodásal ki tuttam makszimalizálni (ilyen példáúl a csatorna világ). Ezt le számítva majnem tökéletes gemma az én izlésemnek aminek örülök! Öszeségébe 24 pontot kapott a Haraszti családtól ami szép szép.

Természetesen ezen az úton ismételten meg köszönöm Dina (tesóm) segítcségét akinek voltak irtó jó ötletei és sokat bísztatott valamint néha a kontrollert is vezérelte a nekem utálatos pályákon.

 fez.02.png

Komentálj hozzá!
1 szólás
Web Analytics
süti beállítások módosítása