20009
04/20
0

8. TESZTEM: PATA-PON 1.

Ebbe a mostani és egybe legújabb tesztembe megin vissza kanyaródunk a Playstationonok világába de még nem a gyönyörű PlayStation 3-romhoz hanem a kicsi tesójához a PSP-éhez. Szóval a következő teszt amiről szólni fog az a

PATAPÓN (Nem jelent semmit)

Aki renceres olvasója a PlaystationLIVE.HU címü oldalnak az tudhatja hogy enek a játéknak most jelenteték meg a másódik részét és volt is róla tesszt ezér én az elsőt testelem most le aztán ha valaki kedvet kap akor olvasa el a másódik rész tesztjét is amit nem én irtam.

Egyépként a teszt végén lessz eggy kis meg lepetés ami egy ujjitás formájában fog meg jeleni. Ki egészitem a tesztet azal hogy kínek ajánlóm és kinek nem szerintem így sokaknak lehet segiteni. Lehet job mint a pontózás de azt azér nem felejtem el meg ne ijedjetek.

De elég a bevezetésből lásuk a lényeget (a tesztet)!

A játék lényegje
Ennek a játéknak a lényege hogy ritmusra kel nyomni a gombokat (a karikát a kockát a háromszöget és az ixet is néha). Mível az a valki aki majd játszcik vele egy istenséget fog meg személyesíteni ezér a gombok rítmusos nyomkodásával tudja harcba (néha sajnós a halálba) vezényelni a kicsike kis alantasait. Akik nagyón érdekes fígurák mivel szemgolyók akiknek keze meg lába nőt. Nagyon egyedi! Szerepe lesz még a taktikázásnak is mert vanak kardos és fejszés szemek aztán lándzsás szemek és a végére nyilazósok is. Szóval böven lesz repretóár miböll válogatni. Izgalmasnak igérkezik.

A látvány
A szem golyók aranyosra vanak meg csinálva nem kel majd félni. Az elen felek is szemből vanak de néha majd lesznek szörnyetegek is (példáúl sárkányok meg dínószauruszok) Elégé eggyszerü a grafikálya nem 3D-és hanem a síkba kel csak mozgást parancsolni (bal irányból jobbra). Meg a szereplők is eggyszerűek. De enek elenére szerintem jó hogy igy rajzolták meg őköt mert igy többet tudúnk koncentrálni a stratégiára! Én nagyon szívesen adok 4,5 pontot mert egyedi és mert aranyosnak is mondhatom ha úgy tekintek rá.

A jáchatóság
Ez az eggyik lényegi pontja a játéknak. Mert e miatt fogják eldobni jó meszire a játék ellenzői az már biztos. De szerintem e miatt is lehet szeretni ha valaki szereti. Mert a parancsolatokat úgy lehet ki adni a kis szemgolyóhadseregnek hogy rítmusra nyomkodjuk a gombokat és minden parancsnak más gomb.kombinátiója van. Lehet támadást dobolni lehet menetelést dobolni lehet védelmezést meg még egyebeket is. Bízony bízony ezt sokan nehéznek fogják találni akinek nincs ritmus érzéke. De ez még nem minden mert nagyon oda kell figyelni hogy eggymás útán mindig jól adjunk ki útasítást mert ha elérjük a bűvös tíz jó parancsalatot akor bele kerülünk a LÁZ (angolul fewer) módba és akor töbet meg jobban támadnak az imádóink. Szóval nehéz és gyakolrást ígényel de aki nem adja fel 10-12 vagy több óra gyakorlás után az már nagyon űgyesen fog tudni előre menni és akár harcolás útján győzni is! Én a nehézsége miat le vonok eggy egész pontot de eből felet visza adok az egyedisége miat szóval a végén ha jól számolom akor 4 és fél pont jutot neki!

A zene
A másódik lényegi pont és talán már ki is következtettétek hogy szórosan kötőzködik a játszatósághóz. Mível a zene adjgya a ritmust. Egyépként olyan ritmusos dobos zene aztán ha ügyesek vagyunk és bele jutunk végre a LÁZ módba akor kicsit meg változik és lesz aranyos éneklés is. Aztán még ide tartozik ami az is hogy ha bedoboljuk a parancsainkat akor a hűséges kis imádóink visszaéneklik őket (ha már elég gyakórlótak vagyunk és tudjuk mi mit jelent akor ki is tudjuk velük mondatni a játék nevét: PATA PÓN (kocka és karika próbáljátok ki) nagyon vicces!! A zenére mivel nem tudok roszat mondani és fontos is a játékba 5 pontot adok én.

A hangullat
Nagyon egyedi a hangulatja amibe sok minden játszcik. Az első hogy a jóistent játszcuk el. Ez nem mindennapi! Aztán az aranyos grafikája és zenéje meg hangjai is fókozák a remek hangulatot játszcás közbe (a LÁZ módrol nem is beszélve!) Mivel taktikázni is kel ezér az izgalom is meg lesz. Eggyetlen hátrányosságának azt ítélem meg hogy ha ezel játcik valaki akor nem tud másal beszélni anyira kel koncentrálni a ritmusokra szóval jó ha bezárkózunk a kicsi kuckónkba. Tesó ne zavarjon! Azér én ki osztok most neki 5 pontot főleg az eggyedisége miat.

Kítartás
Ebbe nagyon erős úgyhogy máris ki osztom a járandó 5 pontot. Sok pálya van elég nehéz bele jöni a játékba és akor is nehezen lehet továb meni szóval soká fog tartani. Aztán még még van bene egy almini játék is ahol egy fának kell trombitálni (tesóm kedvence!!). Másik almini játék meg a teremtésről szoll, anyagokbó lehet szülni a szemeket és az is izgalmas hogy milyen szinü szemet csinálunk. (Eddig sikerült narancsosat zöldet meg kéket meg fehéret.!) Ki tartásra is csak 5 pontot tudok adni és még csak nem is fáj miata a szivem.

Ajánlásók (FIGYELEM EZ AZ UJJITÁS!!)
:) vagy :( ? Keresd meg magad!

Akiknek ajánlóm ㋡
- akik szeretik a ritmusos dolgokat (példáúl zenék meg versek) mert sok ritmust tettek bele
- akik szeretnek taktikázósat játszcani mert azt is sokat kel majd a harc közbe
- meg akik szeretnek istent játszcani mert a jóistent kell el játszcani

Akiknek nem ajánlóm ㋩
- akik nagyon vallásosak (példáúl papok vagy sekrestyések vagy ministráns fiúk vagy lányok) azért mert a Jóistent kell meg személyeíteni és ez lehet hogy nekik nem tetszcene
- akik az ölős játékokat szeretik mert sokat kel várni és taktikázni míg ölhetnek
- akik nem szeretik a ritmusos dolgokat mert sok van benne
- akik nem szeretik az aranyos dolgokat mert aranyós
- akik félnek a szemektől mert sokat kell majd őket nézni

Összesités
Ez egy nagyon egyedire sikerült játék. Szerintem azok akik szeretik az egyedi dólgokat és van PSP-éjük azok jól szórakozhatnak vele. Érdemes kipróbálni és megpróbálni bele jöni. Ara figyelmesztetek hogy ne dobják el 5 perc után mer anyi idő nagyon kevés ezzel a gyöngySZEMmel XD

Pontozásra öszeadva 24 jöt ki (4,5+4,5+5+5+5+5). Szerintem meg érdemli. Szerintetek??

Még egy meg lepetés a végén:
Ti is csinálhatok ijen képet mint amik it vannak lent meg fent! Sőt a játékot is ki próbálhatjátok ha nincs is PS-Pétek csak mondjuk így nem olyan jó de mindegy az.
Nem kel mást tennetek mint felirni azt hogy www.patapon-game.com és egy bőngésző ablakba bele másolni és megnyomni az entert hogy behozza azt az oldalt és már indúlhat is a felelőtlen szórakozás!

Köszönöm a tesóm segitségét aki hangosan játszcot vele mig irtam a ciket ezel adva az ikletet.

Komentálj hozzá!
Gyerűnk! Lécci!

A bejegyzés trackback címe:

https://kenlee.blog.hu/api/trackback/id/tr751269808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Web Analytics
süti beállítások módosítása