20010
05/19
komment

23. TESZT: PATCHWORK HEROES (PSP)

Ismételten vissza tértem az egyik legkedvencebb újságírói elfoglaltságomhoz, ami pedig nem más, mint a tesztelés! Ez bizony egy jó kis Vissza térés a bölcsőmhöz XD A játék alanyom egy elég furás játék lesz, nevezetesen:

PATCHWORK HEROES (magyarán: Foltváros Hősködői)

Ez a játék PSP gépre jelent meg, szóval azoknak a valakiknek szól a cikkem, akiknek van egy ilyen kis makinériájuk az otthonukban. Lássunk csak a közepébe!

A játék lényege
Érdekes sztorija van ennek a game-nek. Arról szól hogy nagy békességben éldegélnek a Foltvárosi lakók, amikor egyszer csak gonoszkodós ellenségek űr- és csatahajói jelennek meg a látó határon (más szóval: horizonton). Bizony jól sejthetjük hogy nem segíteni jöttek, hanem rombolni, gyilkolni, vérfürdőt rendezni amennyire csak tudnak. Na erre nekünk az lesz a válaszunk, hogy fogjuk a kis hadseregünket és darabokra fűrészeljük az invázorok röpcsijeit. A játékmenetben ez olyan lesz, hogy mindig le kell nyesegetnünk egy kis darabot és akkor az lepottyan a földre. Ha elég sokat nyesdekeltünk, akkor az egész gépezet használhatatlan lesz és kudarcba fúl a támadás. jöhet a következő armádia!

Látványosság
Nekem szuperül aranyos, mert egyrészt olyan mintha zsírkrétával lenne rajzolva (amit elég jól szeretek), másrészt szép színes is (szóval sokféle zsírkrétát felhasználtak XD). Azt nem jelentem ki hogy ebben a szekcióban nagyon változatos, mert ameddig eljutottam (erről később még be számolok) nem voltak nagy különlegességek. Tesómmal meg tanakodva azért a jópofisága miatt, és mivel eléggé egyedi ez a rész, kérlelhetetlenül kipontozzuk az 5 pontot. Vitatkozásnak helyt tudok adni, de csak ha értelmesen teszi meg az a kötekedő valaki, aki harcba kíván szállni ezzel a ponttal.

Játszhatóság
Nagy fejvakargatás közepette ülök le megfogalmazni ezt a bekezdést. Egyszerűen játszható! Alig kell hozzá a nyilak gomb vagy a joystick (mozgás), meg az X (fűrészelés), a négyzet (bombázás) és a háromszög (szuper erőlködés). Viszont sajnos nagyon oda kell figyelnünk, mert néha belegabalyodhatunk, hogy most hol a francba is vagyunk mégiscsak. A zuhanó részen? A szörnyetegek szájában? Nagy koncentrációt igényel erre jó lesz oda figyelni kedveskéim! Ami miatt még elég keserű a szám íze, az az, hogy ördögien nehéz. Valószínűsítésem szerint maga a Sátán is közreműködött az elkészítésében ennek a programnak. Annyira brutálisan kihívós hogy sajnos csak a hetedik pályáig jutottunk el, utána feladni kényszerültünk :S Ezért most szigorú elhatározásra jutottunk: csak 4 pontot osztunk ki (kettőt Dina kettőt meg Én).

Zene
Közepesen tetszett, annyira nem szép hogy suliba menet ezt dúdolgassuk. Sajnos nem is volt túl változatos, szóval csak 4 pont lehet a jussa. Annyira nem hatott rám elemien, hogy többet nem is tudok róla fogalmazni.

A hangulat
Egész jó a hangulata! Érdekes sztori akar ki bontakozni a szemünk láttára. Én sokat fantáziáltam, hogy mi történhetett az elakadásunk után. Össze házasodunk vajon az idegen hercegkisasszonykával? Vagy kiderül hogy trójai falovak és igazából gonoszok? Érdekes kérdésekre készülhetünk fel lelkileg de szerintem nem annyira idegpróbáló ez a történet mint mondjuk az Az út című film sztorija volt. Mivel nem félős ezért kicsiknek is bátran ajánlásommal látom el és iziben ki adom a 4 pontos járandóságát.

Kitartás
Ez a legvegyesebb fejezet az egész cikkírói karrierem során. Számunkra egyáltalán nem volt kitartós, mivel el akadtunk a hetedik fejezetében. Véglegesen. Viszont a makacs embereknek lehet hogy emiatt végtelen nagyságú a kitartása. Szóval nagyon nagy kétségek közé kerültem de azzal oldom meg ezt a problémát, hogy az arany középutat választom és négyest adok ki. Aki máshogy látja majd legyen szíves szóljon.

Ajánlások :( vagy :) ? Keresd magad!
Akiknek ajánlom :)
- Akik szeretik a szépen rajzolt grafikát
- Akik szeretik fel szabdalni a területet a végsőkig
- Akik annyira ügyesek, hogy sose akadnak el ilyesmi játékokban

Akiknek nem ajánlom :(
- Akik könnyű játékokra vágynak
- Akik inkább szemtől szembe nyírnák ki az ellenséget és nem szabdalással

Verdiktum és összesítés
Sajnos nekem kicsit csalódás volt ez a játék, mégpedig az elakadás miatt. Jelenleg nem gratulálok a készítőknek, bocsánat érte. Számszakilag 21 pontos lett. Nem kell szégyenkeznie de átolvasva az archívumomat arra bukkantam, hogy ez volt a valaha legrosszabb letesztelt játékom. De nem baj, ilyen is kell!

Köszönöm a tesóm segítségét és hogy segített pontozni, nagyon fontos volt most!

Komentálj hozzá!
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kenlee.blog.hu/api/trackback/id/tr932016612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Web Analytics
süti beállítások módosítása