20013
01/24
6

FÍLM NÉZÉS: DZANGÓ ELSZABADULÁSA

SAJNOS NÉHÁNY KIS SPOJLEROK AKADHATNAK ÉN SZOLTAM!

Kedves "internetes" "haverok"!

Képzeljétek el hogy megin moziba látogattam és most erről számolok be hűen a történtekhez képest. Az elő készületeket satöbbit most nem osztom meg mer már-már rutin szerűen tudok fel öltözni az ilyen eseményekhez szóval ez már nem érdekes senkinek se. Onnan keztem hogy lement a sok előzetes és le kapcsolták a villanyt. Nagyon izgatottan vártuk a filmet ami fel is tűnt a vászonba:

DZSANGÓ EL SZABADUL ÉS VADUL LŐDÖZIK (angolúl: DJANGÓ UNCHAINED)

Ez a film 1850-nemtudommikor játszódik és az a fura bene hogy abba a korba még nagyon faj utálók az amerikaiak és ezér eggy későbi rásszista országból (német!) érkezik a hős aki meg ment pár szolgát és meg öl néhány pár fehér rosszt. A stori azzal kezdődik hogy eggy éles elméjü fog orvos föl szabadítja Dzsangót* aki az oldalára áll és eggyüt fej vadászkodnak aztán a végén a termetes alak nőjére is ki vetik a szabadcság hálóját.

* én a fílm első öt percéig aszt hittem hogy eggy csángót fognak ki szabadítni mer rosszul hallottam de figyelmeztetek minden magyart hogy ez félre értés és egy ugy nevezet négert liberalizálnak szóval ilyen reményekkel űljenek a moziba. Nem mondom hogy csalódás csak mégis más a szájam ize.

Az élvezete elég jó volt a fílmnek mer sokat lehetet nevetni benne a sok szellemes cívódáson. Aki a fröcsögő vér látványát is leg aláb ennyire szívén visseli annak máris duplán ajállhatom mer abból is kijut bőséggel. Sajnos a prűdek azér óckodjanak mer fekete színü hím vessző látványa elő fordul cenzúrázatlanul ilyen formába sajnos lányoknak asszonyoknak tejjesen ellen javallot szerencse hogy Dina nem tartott velűnk és inkább otthon babázott. A grafikuma szép szép volt csak kicsit kevés fényt használtak bene ezt leg közelebb ki kéne küszöbözni ha lehet ez a tanácsom. A színészek nem magaslottak ki egymásból de azér meg dicsérem őket végülis nem akarom senki kedvét el rontani a túl szigorú kritikával!

A fílm mondani valóba gazdag. Eggy részt eggy szép epikus szó-szólás az el avúlt rab szolga tartás ellenébe amivel eggyet értek hogy ideje volna föl oszlatni ezt a hóbortos szokást. Ez már nem modern! Már részről azt is be mutatja hogy eggy ország nem hős vagy gonosz hanem egyszer ilyen egyszer olyan. Pl. USA meg Német. Eszt is jogosnak tartom szóval adgyunk esélyt a nagyon fiatal országoknak hogy jóvá válljanak (neveket nem mondok mer sértő szokás mútogatni...) Kicsit még azt is ki hallottam belölle hogy a rasszízmus rosz dolog még ha eggy rasszos ember csinálja akkor is. (Hirtelen meg jezzésem hogy ebbe is ugyanaz a néger játca a náci gonosz sötét börűt mint akit már láttúnk ilyen szerepbe... Lehet hogy az életbe is ilyen ő? Csak költöi gondolkodás...).

Ezel zárom sorjaimat és egybe meg köszönöm mindekinek hogy meg nézhetem ezt a filmet.


NÉHÁNNY IZELITŐ KÉP A FÍLMBÖLL:


django!
Baleset a gyapot mezőn: bizony bizony még a szabad fehér népre is leselkedhet veszély az idillikus tályba.

django!
A gonosz Cukorka bácsi cigarettával kínálja szegény Dzsangó-t. Ne fogad el a káros szenvedélyt a hóditó telepestől mer ujjra rab szolga leszel csak más értelembe!

django!
A raszista názi néger ádázul figyeli a demizsonból tokajit fejtö kis leányt. Nehogy most mérgezzed meg a gazdidat mer ez az állnok luxus klános vén trotty karóba húzat abba biztos vagyok!

django!
A zsentlemann német fogorvos fej vadász erkölcsre oktattya a vad szerelmes párt. "Irtó fontos hogy az álatias ösztönöket rejcsétek el a rossz emberek elől! Ez a világ még nem olyan érett toleráns rátok az maj a 21-gyedik század dolga lessz a nyílt duhajkodás!"

Címkék: film
Komentálj hozzá!
6 szólás

A bejegyzés trackback címe:

https://kenlee.blog.hu/api/trackback/id/tr575041257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hüjehalyó · http://www.aldi.hu 2013.01.26. 18:00:13

ez egy érdeges pozt volt! kratulálok!

Ken_Lee · http://kenlee.blog.hu 2013.01.27. 18:20:03

@hüjehalyó: Nagyon szépen köszönöm szépen!!

Banyapapa 2013.01.27. 23:07:52

Gratula eme remek iráshoz :D

Ken_Lee · http://kenlee.blog.hu 2013.01.28. 13:45:49

@Banyapapa: Köszönöm szépen! Örülök hogy eggy régi jó hű-séges olvasom is láta és dicséröleg illette!

Banyapapa 2013.01.28. 18:41:24

jó hogy dicsérem, te vagy a legjobb :)

Ken_Lee · http://kenlee.blog.hu 2013.01.29. 09:17:52

@Banyapapa: El olvad a májam de azér jól esik a dicsérés köszönöm szépen!
Web Analytics
süti beállítások módosítása