20012
02/23
komment

A LAJHÁRT HASZNOSITÁSA (TANÚLMÁNY)

Kedves barátaím akik már ismernek tudgyák jól hogy a kedvenc fajú álatom az a lajhárt. Na és mivel erröl beszélgettünk tesómal tegnap este hogy valóba kéne már eggy ilyen kis manócska ithonra a sok macsek melé össze szettük gondolatba hogy mégis mire lehet jó eggy ilyen álatka. Ezt azér csináljuk hogy minnél el fogadotab legyen a társadalomba ez a kedves kis tűnemény és akkor nekünk is engedélyezné a szőrös szivű hívatal talán.

Ezekbe tuttuk bele csoportisítni a teremtmény eme csodáít:

1. A házi kedvenc
A ház tartás körébe rengeteg míndenre lene jó szeríntünk. Ebbe a kategóriába azokat tettük belé ami nem kapcsolódik a verejtékes múnkához szóval csupa móka és vidámságról szól.

1. a: Játcópajtás
Azér ez lett az 1. a. pont mer mi is erre akarjuk tartni. Szerintem nagyon alkalmas rá a sok előnye miatt. Nem fut el! Nem harap! A videók alapján elégé engedékeny és hiába hogy jó nagy vaskos karmai vannak azokat nem használja támadólagosan. Miatta vér nem folyna a háztartásba ez bisztos. És mivel jó nagy a szőre lányoknak is iledális társa lehetne: sokat fésűlhetnék és masnizhatnák. Sajnos lapdázásra vagy fogócskára nem lenne alkalmas de fára mászós és fán bujocskázós versennyel potolná ezt a fogyatékját. Épen ezér 10-ből 10 pontot ér el ebbe a fejezetbe.

1. b: Öllajhárt
Közép és idös korú nők is használhatnák erre az öl-ebek helyett. Nagyon kedvező mer nem kapkodós álat (nem ugrana le rólluk ezel kelemetlen helyzetbe hozva a büszke dámákat) nem ugat feleslegesen és ami szerintem nagy positívuma hogy nagyon ritkán székel vagy vizel ezér sokáig lehetne ölbe tartaní (és különbe is az a szokása hogy ezeket diszkrtéten teszi mer olyankor le mászik a lakófája tövébe szóval előre lehet az ijent túdni.) A simogatásra jól reagál nagyon hálás a tekintete. Ha valaki ölelésre vágyik (a magányos öreg kisasszonyok ijenek!) azoknak plussz pontos a kis szőrgombóc mer az a genetikája hogy automatíkusan meg öleli az embert. Szúper 10-böl erre is 10 pontot kap.

1. c: Strátusz szinbólum
Jelelleg még ebbe is jó mer nagyon nem elterjett valami. Gondolom hogy a snob ujjgazdagok jól föl tudnának vágni hogy lássátok nekűnk ilyen exotikus álatra is tellik irigykedgyetek ránk! Én azér nem szeretném ha ez lene a sorsuk mer az ilyen szinbolisták szerintem nem bának jól a dolgaikkal (a kocsiaikat is a Balatonba dobják meg ilyenek). 20012-be azér még erre is 10 potot kap a lajhárt. Késöb változhat.


Ime a lajhárt ölelkező reflexiója már gyerek korába is. Nem igényel nevelést a szeretetre vágyók igazi jó barátja lehet!


2. Segitő társ
Ide jutottak azok a foglalkozások amire idomítni kellene a kis jószágokat. Van amire jó van amire nem túl.

2. a: Vakvezetö lajhárt
Erre félig meddíg lenne jó. Előnyei: bisztosan nem kapkodna. Télen szerimtem nem fázna (bunda miatt!). Mindenki údvarias lenne vele és így a világtalan gazdijával is mer nagyon aranyos jószág (a lajhártra értem). Hátránya: lassan mozog és nem szereti a mozgó lépcsöt. Villamosra is nehezen szállna föl ahogy el képzelem (kivéve a Kombinot mer annak lapos az alja). Egyéb gondgya szerintem nincs ezér 6-ra osztájozzuk ebbe a pontba. Nem olyan rossz!

2. b: Ház örző
Itt merűltek föl elösször a kétcségeink mer sajnos nem tud úgatni hogy el ijessze a gonoszokat. Se harapni se harap nagyon :S Ellenbe ha más hadi visselést választúnk és inkább a kémkedős ház örzést szeretjűk akkor nagyon jó mer eggy fa tetején rejtezve sokat segíthet. Már csak be kel ídomitni hogy jelezzen valahogy ha idegent lát osonkodni és ne szúndikáljon túl sokat. 5 pont erre 10-ből a bizonyitványa.

2. c: Pásztor lajhárt
Ebbe nagyon szeptikus vagyok. Sajnos az olyan álatok amiket pásztorozni kell azok túl gyorsak az erdő fennséges csinpaszkodójának (sertés marha és júhh). Erre valószinűleg alkalmatlan lene de most sebaj. Kegyeletből azér adúnk neki 3 pontot rá.

2. d: Bánya lajhárt
Szerimtem kecsegtetö dolog csak sajnálnám szegényeket erre be fogni mer akkor alig látnák a Nap világot. Lehetnének figyelmesztető lajhártok ha sikerűlne be tanítni őket hogy észre vegyék a sújtó lég veszéjt. Erre régen a kanári madarat alkalmaszták (csipogott hangosan vagy ki púrcant azt nem tudom hogy szólt pontosan) de eggy lajhárt szerintem sokkal szebb választás a sárga szárnyasnál. Kalickába se kéne ezér tartani mer okos és nem mászna el a felelőségtöll. Aztán még lehetne csílle hordó is falkába kötve. Azér jó mer minden kis lukba bele fér és nem kéne emiat ló nagyságú vájatokat bányszni. Szerimtem ez taktikus dolog lene! Összeségébe 8 pontos ebbe a perspektivába a kedvencem.

2. e: Patkányfogó vagy egyéb vadászó
A ház vagy magtárak melet lehetne tartni hogy el fogja a veszedelmes lopós rákcsálókat. Régen ere kutyákat tartotak de annál jobb a lajhárt mer sokkal keveseb ételel is be éri. Van nagy karma amit bisztos hatékonyan használna némi idomítás útán. Szóba jöhetne még a solymászás ki váltására is de annyira nem jó vadász (nem repül jól inkább csak esik). Apportirozni esetleg még be lehetne tanítni csak ara meg lasú bár jól úszik! 7 pontot kapott töllünk most erre (per tízből).


A kiválló rejteszkedö képesség miat remek ház örzö kém lehet. Észre se vennénk ha nem mutogatnának rá ujjal!


3. Haszon álat
Ebbe a sekcióba soroltuk azokat a dolgokat ahova nem kéne idomitás de valami gazdaságos hasznot csinálnának a gazdijuknak.

3. a: Tartás a szőréér
Ha rendesen nyírva lene és utánna fűtöt térbe tartanák akor bisztos jó gyapjú adó teremtmény lene mer szép és hosszú a szöre. Eggyet nem szeretnék (és ezér fogom le pontozni maj) hogy bundát csináljanak belölle. Soha nem törödnék bele hogy meg nyúzzák ezeket a felséges álatokat. Soha! Ezér adok 0-la pontot nehogy erre kezgyenek spekulálni az államba.

3. b: Tejelő álat
Mivel emlős állatrol beszélűnk elméletileg erre is tartható lenne. Azt hiszem tőgye nincsen de másmilyen emlője van. Sajnos nem túdom hogy emberi izléssel milyen jó terméket lehetne a fejése után csinálni ezér kérdőjelesen fogom le pontozni. A tudósokra van bízva ez a persektiva. ? pont a tízböl.

3. c: A vágólajhárt
Lehet hogy jó a husa nem zárom ki de ellenezem. A kutyát vagy delfint se eszi meg kúltúrált ember akor a lajhártot se. Puktum nem vita tárgya. 0 pont. Ne is hajjak rolla.


Jó példa a szőrösségre. Példáúl eszt a példányt sikeresen lehetne a a szörér tartani: meg fontolando.

Kábé ezek jutotak eszűnkbe tesómal. Még az lene kívánatos dolog a terjedésükhöz ha sok fílmbe tennék belé fő szereplönek (esetleg nem csak Holivood-ba hanem a Magyar TV-ékbe is!) meg hogy nayon híres emberek is el kezdgyék tartani és akkor sokan majmolnák őket. Például Messi Torghelle Rihanna vagy Sólyom László. Ezzel a vég szóval bucsuzok most el de még gyórsan meg köszön a tesóm (Dina nevű) segitscségét az ötletekbe meg az illusztris képek ki válogatásába.

Viszon látásra. (Copirigt Haraszti Dénes)

Komentálj hozzá!
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kenlee.blog.hu/api/trackback/id/tr814185333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2012.02.27. 18:12:54

Nagyon hasznos volt ez az írás.

Szerinted hol tudnék szerezni egy lajhárt?

Ken_Lee · http://kenlee.blog.hu 2012.02.28. 09:00:05

Kedves @dino vercotti: Elősször is köszönöm nagyon szépen.
Másodcor: Sajnos mi nem tudjuk mer nem jutottúnk el ijen színtre a be szerzésbe (nem kaptúnk rá engedélyt a tartási hivatalba :SSS) Nekem a leg job tipem az Coszta Rika Lenne mer ott ősien honosak szóval bisztos olcsók (a tulipánt is hollandiába olcsó!!!) Vicesen még azt is monthatnám hogy lajhártot a lajhárt boltba tessék veni de sajnos ilyenről nincs túdomásom hogy melyik kerületbe van :S

DartagnanX 2012.02.28. 13:35:36

Én is kedvet kaptam egy őrlajhárt beszerzésére. Csempésszünk be egyet onnan, ahonnan mondtad. Póló alatt elfér, végig kapaszkodna. Sokat nem mozog. És mint most megtudtam, addig nem is székelne.

Ken_Lee · http://kenlee.blog.hu 2012.02.29. 08:34:33

@DartagnanX: Őrző lajhártot csepészve (bűnözve!!!) inportozni szerimtem kétes kűldettés. Mer ha rá jön akkor el szökik vagy nem tejjesíti a szolgálatát. Inkáb út levélel próbáld meg honosítni. Én igy csinálnám! (De a móccer az igen jól cseles a póló alatti be hozás! Más esetbe kivállóan javasolható.)
Web Analytics
süti beállítások módosítása