20010
06/18
0

100-DIK BEJEZZÉS: MAMÁM ÉLETÉNEK 80 ÉVVE

Tegnapp egy nagyón szép és fontós dátúm volt az életűnkbe. Még pedíg az hogy mamám 80-nadik szűletés napja jött el és ezt űnepeltük meg. Most bisztosan sokan azt várják töllem hogy arrol irjak fogalmazást hogy milyen vólt az űnepség de elene szegülök enek a követeléseknek (de azér ha sokan ki fejezeten zaklatnak hogy legyek már kedves le írni hiszen bisztos nagyon szép vólt (ami igaz ís) akor rá adom a derekam hogy tesék olvasátok ell.) De móst helyete meg iróm mamám nekrológiáját hogy mijen is vólt az élete életrajzilag be mútatva.

Szülletése
Talán már sokan eggyböll utána számoltatok hogy mamám 1930.-ba június 17-ikén született szóval ebbe nem túdok ujjat mondani. Víszont a szülletési helye elég érdekes mer nagyon mesze van töllünk. Akoriba dédnagy apum Kenyába szafarizot és nem vólt olyan felelötlen ember hogy a várandós feleségét magára haggya tíz ezer kiló métere ezér mamám ot szűletet meg a savannán a Kilimanzsáró hegy tövébe. Inét ered az hogy már csecsemö korába hozá szokot a néger emberek látványához és ezér eggyáltalán nem fél töllük söt sok szeretetel van hozzájuk! Ez a példamútato öröksége a mózes kosárboll.

A kalladózások kora
Szépen lasan cserepedett fel egészen a világ háboru ki töréséig. Sok kalandba vólt része be útaszták az egész világot mivel apuja (nekem dédpapám) nagyon szerete az ilyesmit. Gyerek korába még Urugvájba is járt amiér elég irigykedek rá (de csak jó indulatuan). Sokat szokot merengőzni nekünk ezekröl az utazásokroll mi meg tesómal csak tátot szájal lesük a nagy adventúrákat hogy mi volt Szimgapúrba az ópiumos barlangokba, mi tőrtént a Panpák alatt Argentinába a nagy marha csordák támadásokkor, Norvégiába vajon hogy szabadúltak ki a glecserek omlásábóll.

A bal jós háboru
Na asztán sajnos jöt a háboru amibe apuja katonáskodot (repüllöt vezetet) ők meg anyummal elég sokat vóltak egyedűl és mivel déd mamám elégé csökönyős személyiség vólt (öszintén be valva mamám örökőlte eszt tölle) be áltak a főld alati elen állásba a nácik ellen de ezt nem monták el senkinek se. Sok veszélyes dolgot csinálhatak de erröl eggyáltalán nem szeret beszélni. Na mindegy azér rendes volt töllük.

Szám űzetésbe
Sajnós a háboruzás útán roszra fórdúltak a dólgok mer szám üzetésbe kerűltek és onantol Paris-ba éltek eggy kicsit. Oda járt iskolába és sok míndent meg tanúlt úgy mint: franciáúl. Úri hölgyként visselkedni amit most tanitgat tesómnak is. Lóvagolni és tenisezni valamínt cigaretázni de szerencsére nem szokot rá. A szám űzetésük alat ismerkedet meg nagy papámal aki félig magyar származással rendelkezet de anyuja egy francia dáma vólt akit elégé szeretet mamám mer az a dédmamám is sokat segitet neki és jó müvelt volt ami mamám szemébe nagy plussz pónt mindenkivel szenben.

Ujjra Magyar órszágón
Na aztán egymásba szerettek nagypapámmal és ösze is házasottak de közbe meg véget ért mamámék szám üzetése és vissza térhetetk Magyar országra. Nagy szerencséjükre még meg vólt a házuk szóval nem csövezniűk kelet vagy ilyesmi. (Jelelleg is ebbe a házba lakúnk.) Ezek útán szűletet meg anyum és utánna anyum tesója is. Mível mamám nem akart álandóan othón tespedni ezér ápoló nőként dolgozott a kórházba és sok ember életét mentete meg az orvosokal karba fonva. Gyakran el utasztak Párisba is meg látogatni a nagypapám szüleit de apum szerint mamám kémkedet is valakinek. Eböl egycer nagy vita alakúlt ki mer mamám ezt hét pecsétes titoként kezeli és mikor eröl kérdezem sose mondaná el hogy ilyesmit csinált.

Hát dió héjba így alakúlt az élete kicsit részleteseben. Én be valásom szerint nagyon bűszke vagyók rá és iriggyelem hogy ilyen szép kalandokba vólt része. Szeretnék én is ilyen nagy világi ember leni de bízonyos dolgoroll már nem túdok változtatni (példáúl jó let vólna Csilébe születni de eröll már szó se lehet).
Ezen az útón kivánok neki sok bóldogságot és remélem hogy sokáig életbe marad még!


Dédnagy papám a savannán vadász kollégájival pózólva (ő középen űl a pokrócon).


Mamám anyuja eggy be ídomitot elefántroll ínteget, ő ilyen bátór volt hogy fel mert űlni a fennséges órmányosra is!

Címkék: család
Komentálj hozzá!
Gyerűnk! Lécci!

A bejegyzés trackback címe:

https://kenlee.blog.hu/api/trackback/id/tr512091552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Web Analytics
süti beállítások módosítása