20010
05/27
6

UJJ FÍLMŰNK: DR. PARNASSZUS IMAZSINÁRIUMA

VIGYÁZATOK MER UGY NEVEZET SPOJLEROK IS LEHETNEK AZ ÉLMÉNYEMBE!

Na tegnap megin le parancsólt apum a tévé elé hogy már pediglen most meg nézűnk eggy fantasztikumos fílmet. Azér kényszeritette rám ezt a köteleséget mer enek a fílmnek a rendezö bácsija (Teri Giliam) egyik kedvenc kűlföldi embere. A fílm cime az vólt hogy a:

DOKTOR PARNASSZUS IMAZSINÁRIUMA (angolúl is hasolló ezér most nem írom le azon a nyelven).

Félig meg tévesztö a cime mer nem egy kórházas dologrol van bene szó hanem aról hogy él egy öreg ember aki az agyával tudja mamipulálni a többi ember képzelgéseit és ezzel cirkuszolnak Londonba a kis csapatjával. Ebbe a csapatba van egy tőrpe (Percivál) egy fiú (Anton) és a kislánya (Valentína). Sajnos az öreg Parnasszus régeben el követet egy hibát és alkudozni kezdet az ördöggel (ezt most nem átkozódásból mondom hanem valóba a Sátánnal(!!!)) fógadott játékbol a vén bolondgya és a lányát oda igérte neki ha 16 éves lessz a kicsike. Na amikor be kapcsolódúnk a fílmbe akor már csak 3 napja van a végbórzalmas dologig hogy át adja a kis kedvesét. Eből vanak a bónyodalmak. Közbe össze szednek eggy föl akasztott fúra alakot aki alakváltó mer tudgya morpholni az arcát (apum tájékosztatása szerint ez eggy tragédia következménye).

Elég jól érdekes a fílm kábé a 73 %-káíg utánna már kicsit össze gabajottam hogy ki kível van és mit képzeleg mer ilyenkor már egymás elméjibe gázolunk az imazsináriúm álltal. Fúra dolgok derűlnek ki de nem lődözöm le pojént (példáúl hogy a Sátán jó fej lessz a végén benne. Ez eggyáltalán nem reális :S Mamámat ki akasztotta vólna ez a barómság).

A szép diszletek és jelmezek meg a látvány villág nagyon tetcett a fílmbe plusszba a színészek is ügyesen csinálták a dólgukat. Kűlönösen a kis lány tetcett benne nekem személyem szerínt neki külön ratulálok! Csak a vége miat vanak vegyes érzelmeim ha tehetitek akor hagyátok aba 1 óra 30 perc körűl és találjatok ki valami jó kis be fejezést! Ez a kreatívos tanácsom!

A rendező úraság (már irtam a nevét) mondani valója az vólt hogy kis barátaim ne kössetek alkut a Pokol Kormányzojával mer utánna galibákba kavarottok és jól figyejjetek oda hogy merre kalandosztok a képzelgéseitekbe mer akár a lelki űdvötökbe is kerűlhet az meg nagy ár...
 

Néhány kép a fílmböll:

Doctor Parnasszús transzba esését ki használva eggy részeg diszno úgrot fel a színpadra, hesegesd el Valentina mer különben rossz vége lesz enek az elő adásnak!


A gonosz Sátán kéjkedve lesi meg a fiatal leányt, inkáb a korod beliekel barátkozzál te ivadék!


Saint-George Tony le vágása az akasztó kötélröl Antoan álltal, óvatosan késeljed meg kedves barátóm nehogy a gégéjét metszced el az eszméletlen úrnak!


Valentina ki elégűlve cigarettázik az eget bámúlva, szerencséd hogy ez csak a képzelet világába játcódik igy meg lehet bocsátni a paráználkodás büntettét!

Címkék: film
Komentálj hozzá!
6 szólás

A bejegyzés trackback címe:

https://kenlee.blog.hu/api/trackback/id/tr402035354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Morbus_Hungaricus 2010.05.28. 12:33:42

Gratulálok ismét. Különösen tetszik ahogy mamádra hivatkozol (aki kiakadna azon hogy a sátán jó fej), és az is, hogy a paráználkodás szót használod, illetve hogy megbocsátható mert csak a képzelet világában játszódott.

Ken_Lee · http://kenlee.blog.hu 2010.05.29. 17:52:51

@Morbus_Hungaricus: Köszi a dicsérőleges kritikát! (Álltalába igyekszek végig gondólni hogy a családba kinek hogyan tetszhetne amit látok és a mamámnál ere mínden képen ki kelet térnem a Sátáni dologra.)

DartagnanX 2010.05.30. 20:26:21

Szervusz. Ajánlom neked a nem vénnek való vidéket. Azt nézzed meg. Kíváncsi vagoyk a véleményedre.
Az imazsináriumot én is láttam, de erre az alakváltóra nem igazán emlékszem. Betennél róla egy képet?

Ken_Lee · http://kenlee.blog.hu 2010.05.30. 22:28:08

@DartagnanX: Köszi az ajállást! Sajnós már látam aszt a fílmt :S Azér nem irtam rolla (eddíg) mer fogalmam sincs hogy mít akart vele mondani a rendező úrasága. És ugy nem akarok fogalmazást késziteni hogy azt a részt üresen hagyjam. De lehet hogy maj gondolkozok rajta most tanácstalan vagyok eggyelönre.
Ha kedveled anak a fílmnek az iróját akor ajálom a kedves figyelmedbe a The Róad cimű le irásom mer az ugyan az az ember kőnyvéböl készítödött el(!).

A másik fel vetésed ís jógós nem magyaráztam el rendesen :S Bócsánatot kérek ez útal is. A meg fejtésemet a tanácsod szerint eggy képel íluszrálom ime: m.blog.hu/ke/kenlee/image/bejegyz07/alakvalto.jpg (a be jezzésbe is el dugtam az alakválto szóra.) Köszi a kérést!

DartagnanX 2010.05.31. 12:40:00

Nahát, így már értem. Csak az imazsináriumba lépve lett alakváltó ám.
Az út című filmet már kivettem a tékából, csak még nem volt alkalmam megtekinteni. Sajnos sok a munka és vizsgaidőszak is van.

Ken_Lee · http://kenlee.blog.hu 2010.05.31. 16:12:38

@DartagnanX: A The Róad-al nagyon vigyáz a tanácsom szerint. Engem nagyon meg nyomasztot és rosszat is álmottam utánna :S
Web Analytics
süti beállítások módosítása