20009
04/29
0

9. TeSZTEM: JAENNA DARK (PSPé)

Mível most nem nagyón van jó PS3-omas játék amíről szívesen írnék eggy jó ciket - viszont látam hogy sokan inkáb azt olvasnátok töllem (mint mondjuk valami nagy bajt). Ezér most ugy döntötem hogy egy nagyon nagyon régi nagy kedvenc játékomat fogom le testelni ami még PSP-ére jelent meg eggyszer régeben. Ez pedíg nem lesz más mint a

JAENNA DARK (Ez egy lány neve ezér nem lehet le fordítani.)

A játék lényjege
Az a játék lényegje hogy végig kel élnününk és játszcanunk a fő szereplő (akinek a nevét jelenti a ajáték címe) lány életét. Szóval a tőrténet lesz a játék lényege. Ha síkerül végig játszcanunk az életét akkor majd meg gyözödűnk rólla hogy milyen nehéz ís vólt abba a korba élni (Nagyon!). És rá jővünk hogy tényleg hős nő volt mert elég nagyon nehéz élete volt (nekünk persze ez csak játszás). Nem írom le a történetét aki mert mindenki figyelje végig. Anyit meg mondhatok ellőre hogy: érdemes!
A játék stylusát tekintve úgy nevezet kőrökre osztót sartégiai játék ami azt jelenti hogy parancsolatokat kel adnunk kis fígura bábuknak akik had seregünk. Aztán majd a gép ad parancsot de nem a miéinknek hanem az ellen ségeknek hogy pusztítcson el minket. Ettől lesz nehéz és izgalmas is. Valyon kínek sikerül győzni? Nekünk? A gépnek?

A látvány
Nagyón szép színes és ki tölti a PSP-ének a teljes kép ernyőjét! Szóval ere panasz egy szó se lehet. A fígurabábok aranyósak főleg akiket mi irányítunk. Bár be kell valanom öszintén hogy majd lesznek bene szörnyek akiket meg személyesíthetünk a parancsok álltal. De mível eggyrész mi is irányíthatunk ilyeneket (példáúl oroszlán testes embert meg pumacska testűt is) másik részt meg le győzhetjük ha az elen félnél van torz szülött vagy nagy sárkány gyík vagy csont váz. Ezér anyira nem kel félni. Csal nem szabad rákoncentrálni hogy ilyenekkel kűzdünk. Mégis inkáb kicsik ne játszcanak vele ha tehetik! Arra is jó még a grafika hogy mível aranyós és színes ezér elen pontozza a nehéz és bóróngós témát (háború járványok és sok tűz meg ölés és halál). Persze azért aki ezeket nem tudja szívén víselni az ne játszcon vele csak azér mer aranyós! Én most is 5 pontót adok rá mer e melett votak bene szépen meg rajzolt betét filmek.

A játchatóság
Van akinek nehéz lesz mert taktikázós ez is (de nem úgy ám mint a PATAPONN). Szerencsére a játék mi volta miat (az az hogy kőrökre van fel osztva) lessz sok idönk gondólkozni. Ere bízony szűkségünk is lesz mert eggyszere több kis fígurát is kel irányítani és jól ki kell fúndálni hogy ki hova mennyen és támadjon. Vanak kardosak, albástromosok és késesek aki csak közelről tudnak a dárdások kícsit meszebről és a nyilasok jó mesziröl is ölhetnek ha ügyesek. Ja meg lehet varázsolni is mesziről ez fontos! De vigyázatok! Sajnos úgyan így az ellenség is támadhat ez teszi nagyonis nehézé! Na de azér az utolsó harc ki vételével anyira mégse nehéz mi is kevés halással tudtúk végig élvezni a hősi kalandozást. Szóval mit sem adhatok rá mint 5 pontot. Megérdemelten kapja!

A zene
Kedves meg aranyós de én példáúl nem veném meg CD-én. De nem is kapcsoltam be mondjuk a rádiót vagy a tévét helyete. Hoszas tőprengés útán azt híszem kb 4 pontot osztok ki.

A hangúlat
Nagyon remek a hangúlat mer jól bele lehet élnie magát annak a valakinek aki játszcik vele a tőrténetbe. Lányok előnybe! (Azért mert egy lány a fő hős!) Aztán ami még segíti a hangulatot elégé az az hogy nagyon is mese szerű az egész. Szerintem ez jót tesz neki. Mert mondjuk serintem lehet hogy a valóságba azér ilyenek nem voltak. Példáúl a sárkányokat azokat ki zárnám meg hogy oroszlános testű emberekel szővetkezet volna a kis Jaene. De ez nem vón le semit az értékéböll nálam leg alábbis. Mível jó volt bele feledkezni a szép tájakba és tőrténésekbe mindenképen csakis 5 ponthat járhat neki más nem.

Kitartás
Nagyon erős! Azért mert nagyon hoszú a játék. Nekünk a végére jutás 70 vagy 80 órába is bele tellt. Eszt nevezem! És amit még dicsérnem kell az az hogy lehet folytatni a vége utána játékot. Nagyon egyedi ujjítás meg is lepőttem. De nem panaszként írom nehogy félre értcsetek. A nehézsége is inkáb kellemes mint dúrva szóval ezér se vonhatok le. Meg van bene egy almini játék ahol egy arénába kell ki végezni a fogoj szörnyeket akiknek jobb is már igy mint fogságba de azér ellen állnak. Ezek után mit is adhatnék mint 4 pont? Hát persze! 5 pont jár!

Ajálások
:( vagy :)? Keresd meg magad!

Akiknek ajálom :)
- Akik szeretík a hős nőket mert a fő hős az nő!
- Akik szeretik a tőrténelmi dólgokat mert ezer valahányba játszcódik szóval már tőrténelmi
- Akik szeretnek stratégiázni mert olyan a stylusa hogy kell majd
- Akiknek van PSP-éjük mert ők tuják csak végig játszcani

Akiknek nem ajálom :(
- Akik a horroros dolgokat szeretik mert ez nem olyan a csont vázaktól elltekíntve
- Akik türelmetlenek mert ebbe a játékba legalább 80-90 vagy több órát is kell koncentrálni
- Akik nem akarnak ölni mert itt sajnos kell!

Öszesítés
Én személyem szerint nagyon is szerettem eszt a játékot és csak is ajánlani túdom azoknak akik mondjuk engem kérdeznének meg. Szóval ha azt akarja valaki hogy ne ajánják neki akkor engem ne kérdezzen! Ha valaki majd rá fogja száni (vagy akár már most rá szánja magát) akor csakis jól szórakozhat sok órán át.
Pontozásra összeadva úgy kapott hogy: öt+öt+négy+öt+öt pont összesítve 24 pont a jussa. Gratulálunk! Megérdemelte.

Tesóm most Latikát nevelgete de azér kicsit segitet is amít nagyón köszönök neki!

Komentálj hozzá!
Gyerűnk! Lécci!

A bejegyzés trackback címe:

https://kenlee.blog.hu/api/trackback/id/tr721269873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Web Analytics
süti beállítások módosítása