20010
04/08
2

FINALE FANTASY 13 JÁTCÁSI NAPLÓM: 5. RÉSZ

ELÖZMÉNYEK: 1. RÉSZ - 2. RÉSZ - 3. RÉSZ - 4. RÉSZ

11. sapter - A Púlzús bolygó
Na kérem alantasan folytasuk a nagy kalandot! A játékba elég keveset kelet várni a Púlzus bolygóra jutásal mível valami teleportációzással jutotunk ki a föld alatti bárka bázisroll. Meg érkezésünkor csodálatos látványú világ fogadott minket a keblére ölelve. Vad kutyusok szaladgáltak. Gigászikus lépegető monstrumos teknős békák trappoltak. Sárkány gyikok röbköddek föl-alá. Na de nem vólt sok idő gyönyörködni mer tönkre ment a röpcsink (Sauz te vén csavargó! Mér nem figyelsz jobban a sorsúnk mullik a kezedben!!) A főldet érés-hez Fang ki idészte magábol Bahamútot aki el kapdosot mindenkit és le szálltúnk a talajra. Na de most nincs röpcsink megin gyalogolhatúnk. Ezt jól meg jártuk... :S
Sajnos előb Remény el veszik majd annyira fel ízgatja magát hogy belölle is ki pattan egy eidolon név szerint a Sándor-palota (Alexander a külfőldi neve ami Sándort jelent és palota formába ölti magát mindíg. Érdekeség: a Magyar Pápa az úgy nevezet Sólymász László Búdapesten a Sándor-palotába lakík!! Hópá!). Na szóval irány a le impressziózás amit ki rázunk a kis ujjunkbol és máris eggy ujjab félelmetes kis varázs szörnyeteg áll a szólgálásunk céljába. Asztán tanakodva arra a dőntésre jutúnk hogy ejnye már ne it aludgyunk a szabad ég alatt mer valaki föl fázik (lányok nagyon vigyázzanak erre! (hogy ne!)) inkább menjűnk látogasuk meg Fang és Vanília falucskáját. Na sok kaland közt egycer Fang a szemére rója Vaniliának hogy drága barátnöm ne akard el orozni a dicsöséget töllem. Ezer éve nem is te voltál a Ragnarök nevü monszter ami majnem ki pusztitota a Gubó-földét hanem én! Na ere persze Vanilia zavarba jön hogy hazugságon kapták és anyira fel megy a púlzusa hogy belölle is ki pattog a saját eidolonja. Megin impressziózás! Elég nehészkesen de síkerült ki csinálnunk név szerint Hekatoncheir-et (azt jelenti a neve hogy: A száz kezű dögvész hozó hallhatatlan istenség vagyok! Érdekeség: szerepel a Bayoneta címü játékba is és ott is meg idézés álltal. Fúra!
Na aztán most már tényleg irány Oerba! Át vergődünk eggy alaguton és hegyi források köszt. It melesleg találkozúnk (végre valahára) egy rendes fal-cí-val is (Atomossal) ő ilyen alagút fúrkáló golyóka és bele tudtunk szállni hogy ne gyalogoljúk már le a lábunkat ha lehetne. Ez útán el jutúnk a Ledűlt Torony-ba ahol segítettünk valami köszobroknak gyilkolászni. Ők meg cserébe le gyöngítették az itteni gonoszkodós fal-cít: Dahakát. Na de persze a ki nyúvasztása ránk marad amit könyörgés nélkűl végre is hajtúnk. Ne álj az útunkba buta lény mer pusztulást hózunk! (Ez a jelszavúnk mostanra.)
Nagy nehezen el érkezűnk Oerbába ami teljesen ki halott csak undorító ciet-zombik lakják év miliárdok óta. Hát sajnos titeket is ki írtunk ne sértödgyetek meg rajta de úgy is csak fintorogna aki meg látna véletlen. Sajnos eggyetlen jó barátra se lellűnk itt viszónt már megin fel tűnik az a rohadék Bartolómeó. Vilás nyelve hazugsáokat ónt reánk már megint. (Kicsit bonyolúlt jön szóval probáljatok meg koncentálrni):
El mondgya hogy fel élesztette a Cidet és ki nevezte a miniszter elnöknek maga helyet. Még hozá azér hogy ezen meg rökönyödgyön a rebelis bandája és a dühödtükbe rá roncsanak az Árvára és igy ki nyírják a Gubó világot. Szóval jól be cselezte őket ez a hülye sátáni ivadék. Meg mínket is mer akkor mehetűnk vissza Gubóba hogy meg mencsük az egészet. Persze a dög azér ebbe segít (hátcsó szándékaid vannak kis barátocskám??) mer a kuvikja már megin át transzportál mínket.
 

12. sapter - Ujjra be Gubóz-va
Eggy jó kis buliba érkezűnk (motor versenyzés van folyamatba) de sajnos hamar vége szakad. Ahogy az a piszok alak meg jósolta Cidet sajnos ki végzik hideg vérrel és ez még nem elég mer az összes vad álat fel transzportálódik a Bárkáról és most a békés lakóságot zaklattyák. (Ilyenek hogy: farkasok. Behemót. Adamantum. Vampir. Humbaba(!).) Szóval csúpa teror árasztota el a bolygónk belét. Közbe még a PSICOM-ós had seregel is meg kel kűzdenűnk mer ők minket is űldöznek :S Enek a tető pontyába ujjra elénk áll a főnökűk a Rosch. Az ördögi masinája majnem a más világra kűld minket de a végén le győzzük és be látya hogy buta volt és meg javúl. Szúper. Anyira jó lesz hogy közli a PSICOM-osokal hogy akor már inkáb a lakós polgárokat mentcsék ki ha van kedvűk. Szépen el bucsuzunk de a kamera sajnos meg mutatja hogy két Behemót Király rá ront marcangolás céljából Rosch meg egy gránátal ki csinálja őket. Ezér 8000 pontot kapna a fejlődési rendcerbe ha nem pusztúlt volna el sejtésem szerínt :S.
Na de mi most inkáb nem pityergünk hanem utána szaladunk a Lázadóknak hogy ne csináljátok már emberek csak az a hülye Bartolomeusz mamipulálózik veletek!!!
 

13. sapter - Az Árva bőlcsöje
Sajnós amikor be érkezünk az Árva nevő fal-cí rejtekébe már a Lázadók mínd bizony bizony ciet-zombik lettek :S. Sokukat ki nyírjuk meg minden féle más fél-fő elenségeket (kedvencem a Ladislaus vólt. Irtó gyórs kis patkány de azér nemes elenfél és gyorsan le kaszabáltam. (A neve miat let a favorítom. Ha lesz valami állatom akor lehet hogy igy nevezem ell)). Na aztán el jutunk a végcélunkba és már megin jön a nagy dúmájával a meg jelent Bartolómeusz hogy ne tétovázunk nyúvasszuk csak ki hogy vége legyen a világnak. Teljesen el ment az esze. Jól le győzzük erre meg közösűl az Árvával (aszt hiszem mer ketten vanak egybe ólvadva.) Őket is ki csináljuk de ekkor tovább röhögnek. Az anyátok keservét már!! Az a nagy baj hogy ha le öljük őket akor azzal ők gyöznek ha meg nem akkor minket csinálnak ki és mi vesztűnk. Dimellás kérdés. Sajnós a sok habozásba el kezdik kínozni Vaníliát hogy: Gyrűnk már kisanyám változz át Ragnarökké és csináld amit parancsolúnk vagyis ölj csak meg mínket. Vanília meg nem hajlandó mer jótét lélek de erre jön Fang hogy na majd ő. Hát át is változik ilyen érdekes színes szörnyecskévé (nekem elégé tetcett ilyen álapotába) és vadúl ütlegelni kezdi a két gonoszt védő báriert. Na most mi van már?? Ha halni vágytok minek védekeztek barmjaim?! Persze szegény Fang kudarcba fullad (és visza változik) erre meg meg tőrténik a végeborzalmas dolog: a 4 barátúnkbol ciet-zombi lessz (Sauzból Villámlásból Hóból és Reményből) NEEEEEEEEEEEEEEE!!!! Az a hülye Árváék meg élvezettel el kezdik kínozni Fangot hogy gyerünk te kis nyomorék ölj már meg minket hallod?! És igy áramozzák meg sütik. Szegény Vanília tejjesen ki készül idegi szenpontbol és ekkor nagy tűzbombázást kapnak Bartolómeó-Árváék a képükbe és hanyatt esnek. Meg jelenek a barátaink akik megin emberek azt mondják visza változtak. Grratúlálok hozá! De aztán meg beszéljük hogy nem érdekel már semi ki végezzük a maradék ívadékot (Árvát). Hát ez sikerül is de ekor a jóslásoknak meg felelöen jön a végpúsztulás. Gubó-ban ki megy az áram meg a ravitáció is és el kezd zúhani a Pulzús felé. Nagy a baj!!!
Ere nem találjátok ki mi tőrténik! Fang és Vanília össze kacsingat kézen fogva valami gigantikus ezer karú szörnyeteggé alakúlnak (véleményezésem szerint Ragnaröké?). Át hágják magukat minden féle láva tengeren és a végén meg állítyák a zuhanást az útolsó pilanatba. Kész a világ meg menekűlt!! Mindenki le húppan a Pulzus talajára és ez lessz az ujj othonúk. A gubó meg ilyen szép kristály lett és ot ékeskedík az ujj anya bólygonk felszinén (ami érdekes mer Oerbába az eggyik ház falán pónt ilyen ábra van. Bisztos a jósnő lakot ott.). Aztán szerencsére nagy öröm közepete elő kerűl Sára menyasszony és Sauz kicsikéje is. Sajnós a hepi endet meg akadályoza hogy Fang és Vanília megin kristályosak lettek nekik ez a sors volt ugy látcik a várományosuk. De lehet hogy 1000 év múlva ki kelnek és akor lesznek ujjab kalangyaik. Ki túdgya meg látyuk.
 

Hát így let vége a nagy fantáziálásnak. Kőszönöm hogy velem tartotatok bene! Köszönöm tesóm segítcségét aki szórgalmasan jezzetelt és figyelt memórizált! Sok boldogságot kivánók mindenkinek!


Érkezés a Pulzus-ra, ez a világ tele van veszélyes monszterekel de ne csüggedezünk e miat sokat tanúlhatunk töllük!


A dög Bartolómeó és az Árva közösülése, le lesztek gyözve torz szülésű álnok disznókáim és nem ugy ahogy jól esően szeretnétek!

Komentálj hozzá!
2 szólás

A bejegyzés trackback címe:

https://kenlee.blog.hu/api/trackback/id/tr601901880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KolomparVinetu 2010.05.26. 10:08:14

Te ezt mégis hogy gondoltad? Egy 5 éves helyesebben ír, mint te! Nagyon gáz vagy te nyomorult! Vagy cigány vagy?

pixelpiréz plüssvitéz · http://kigondoltam.blog.hu 2010.06.08. 11:59:05

@KolomparVinetu:

Felháborító, ahogy erről a tisztességes, rendes újságírótanonc fiatalemberről beszélsz!

Ha Ken Lee nem lenne olyan békeszerető, most jól megagyalnálak öcsipöcs.
Web Analytics
süti beállítások módosítása