20012
06/14
komment

LEG ÚJABB FILM: A PROMÉTEUSZ ŰRHAJÓ

LESSZNEK SPOJLEROK BENE? CSAK A FÍLM ELEJÉRÖL EGY CSÍPET!

Mível mindgyár vége a súli idönek ezér anyumék mostanába ki fogástalanúl engedékenyek és hagyták hogy hét köznapon (!!!) is el mennyek a film színházba. Abba is nagyon lojálisak vóltak hogy ez útal nem az unoka rokonékkal kelett menem hanem az eggyik haverommal társúlva mehettünk a képek fergetegébe megmártózni a visuális szent éjjbe. A ki választott fílm a Prométeusz űrhajó címet visselte (angolúl nincs ott hogy űr hajó ami szerintem iró nagy esetlenség mer így valakik mitológiás dologra számíthatva is meg nézhetik szóval félig meddíg ÁTVERÉS!!!)

Szóval a fílm arról szol hogy 2089-be valami amtropológiás kutatók örjitően régi barlang rajzokat fedeznek föl és mivel előtte már láttak ilyent másutt ki adgyák az uk-ászt hogy irány az a csillag konspiráció amit az ősök föl pingáltak. Hurrá útazunk! Erre a Prométeusz űr hajót válasszák ki hogy át szeljék a hideg és zord viszonyokkal telí űrt mély hibernálásba.

Meg jezzések: a Prométeus eggy görög mitológiai ugy nevezet Titán volt de aki akarja mondhatja azt is hogy: Görög jóisten. Azér is írom így hogy jóisten mer ő valóba jó volt. Például a déli hellének szerint ő csinálta az embereket sőt asztán el is lopta nekűnk a tűzet. Amiér aztán Zeusz (Fő isten se nem túl jó de se nem gonosz) jól meg bűntette és hozzá láncolta a Kaukázushoz hogy egy sas madár vájja ki minden nap a máját szegény Prométeusznak :S Este meg mindig vissza nőlt és reggel ujjra kezde a karvajos csőrű tollas. Érdekes hogy már akkoriba is tisztába voltak a doktorok rólla hogy a máj re generálódik és ehhez kőltöttek eggy mesét! Egyépként Prométeusz tesója Atlasz de ő ebbe a filmbe nincs bene. De csak ennyít a mimológiároll mer ez eggy filmes cikk!

Na aztán 2 vagy több év fagyasztott utazás útán meg érkeznek a filmbeli hősök az élien bolygora ami elég zord de hála Zeusz (XD) meg találjuk a fel kutatni vágyot valalkik nyomát. Innentöl nem lövöm le a pojént mer bisztos sokan átkoznának hogy Dénes borúlnál belé a Sztüxbe és sodorjon le egész a Tartaroszig hogy a fene egyen már meg! Ilyent meg nem kivánok magamnak szóval lépjünk csak továb. Inkáb le irom hogy mennyire tetcett a film: elég jól. Ügyesen csinálták meg hogy vajon a jövőbe milyen szerkenytyűk lesznek (leg jobban a bányatérképező micsoda tetcett) és a tájat is ügyesen rajzolták meg. A szinészek ki elégitettek és mesztelenség se volt benne ami plússz pontos! A rettegés se töltötte el a zsigereimet túlságosan de volt néhány veszélyes pillanat azér szóval jól eggyensújosztak a kivagyi macsók és a minóza lelkű lányok izlésébe is járva. A színészek szerintem jól dolgosztak de azér eggyikük se fog most oskár dijt kapni mer annyira nem attak bele anyait apait de csúfos bukás szem tanúja se voltúnk.

Mit akart mondni a rendezö? Elég sok míndent. Példáúl hogy irtó nevetcséges dolog szegény androidot szekálni azzal hogy nincs is lelked de gépszörnyeteg mi közbe mi is valakik teremtménye vagyúnk. Meg hogy nem érdemes föl adni soha se a valamibe való hivést mer akkor inkább eggyböl meg is halhatnának az emberek. Elég sok kérdés is föl merűl de azokat nem mondom meg mer akkor senki se gondolkodna el az egész micsodán pedig ennyi pénzér (drága a mozi jegy!) már jó lenne...


Eggy néhány pár kép a fílmből:


Meg érkezik az égi szekér az ígéret Földj-ére. Vajon a gyönyör lessz az útasok osztály része vagy sok sok meg próbáltatás és szembe nézés a lét bonyolúlt kérdéseivel?


A hideg vérü parancsnok nőszemély gyanakodva fígyeli a tröténéseket. Helyén van az eszed hogy nem hagyod el a bisztonságos űr eszköszt ehhez ratulálok (máshoz nem).


A kútato csoport és a dinka android föl térképészi a tera ingoknitát. Vajon elég lessz eggy pár ellem lámpa vagy enél azér több is fog kellení?


Dávid droid érdekes játékra lelt: hologrammos bogyókat próbál meg fogni. Kár hogy bele éld magad ebbe a dologba mer inkább fontosabb micsodákkal kéne foglalkoznod szimtetikus "barát"-om.

Címkék: film
Komentálj hozzá!
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kenlee.blog.hu/api/trackback/id/tr374587745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.06.28. 14:18:51

akartam kommetelni, mert ott is van, hogy gyerünk lécci, de már megfigyeltem, hogy nekem sosem válaszolz, úgyhogy minek? :((

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.06.28. 14:20:49


bedőltem a csapdádba, most akkor lehet újra kitettem magam a traumának :(((
Web Analytics
süti beállítások módosítása