20010
04/29
komment

FINÁLÉ PHANTASY 13 KÉPESÉG LÍSTA


Sziasztok! Mostanába elég sok időm let szabad (vége a nagy cica bulizás szervezésnek) ezér ujjra tudok irni. Most aszt ötlötük ki közösen tesómal hogy mi lenne ha segítnénk abba a formába hogy le írjuk világosan és köz érthetöen hogy melyik varázsolás meg ilyesmi mire jó a Finale Fantasy játékba. És magyarúl! Na kezgyünk csak bele.

Úgy rendszcerezem hogy fajokra osztódva számolúnk be a dolgokról. Elsöként arról hogy a:

KOMMANDÓS (Angol neve: Comando)
Alapjába véve a kommandós eggy erőszakos valaki. A fegyverével állandóan űtlegel és a fő célja hogy ki nyírjon valakiket akik az elensége :S
A választhato késségei azok hogy:
Támadás! (Attack): oda megy és meg üti a fegyverével a szörnyeteget.
Villámháborúzás (Blitz): oda megy a szörnyetegek tömegéhez és egyszcerre csapja szét a lelküket ha elég közel álnak egymáshóz. 2 időbe tellik!
Rontás (Ruin): távolról intéz varázs alapú átok szórást egy disznó ellen.
Nagy rontás (Ruinga): távolról robbant egy nagy varázsos bántást sok elenfél képébe. 2 időbe tellik!
Magasszél (Highwind): eszt csak Fang tudgya és ilyenkor nagyon erősen támad de a Kábulat csík (Stagger) reszetelődik szóval nem túl jó mindig. 5 időbe tellik! (Érdekeség: a 7-be cidnek is ilyen vólt a csaláf neve XD)
Legfőb Ököl (Sovereign Fist): Ez pont ugyan az mint a Magasszél csak Hó támadása.

GYÓGYÁSZ VARÁZSLÓ (Angol neve: Medic)
A gyógyász egy rendes valaki mer csak azzal foglalkozik hogy pátyolgasson. Sokszor lessz rá szügség a sok elenség gazsága miatt!
Gyógyitgatás (Cure): Akor kel használni ha valaki sérült és akor életerőt ad.
Kórterem (Cura): Sok embernek ad életeröt. 2 időbe tellik!
Gyógyitás (Curasa): Több élet eröt ad egy valakinek.
Nagy Kórterem (Curaja): Mindenkinek sok élet eröt ad! 2 időbe tellik!
Tisztitás (Esuna): Ha valakinek valami baja van (meg van Mérgezve vagy Sérülékenység van rajta) akor azt ki gyógyitja rolla. 2 időbe tellik!
Föltámasztás (Raise): Ha valaki ki nyíffan akor ezel visza hozhattyuk az élök sorsába. 3 időbe tellik!



PÚSZTITÓ VARÁZSLÓ (Angol neve: Reveger)
Általába azzal van el foglalatoskodva hogy varázslás utján ki csinálja a szörnyetegeket. Annyi míndent tud hogy kicsit le eggyszerüsítve segítek most:
Tűz, Tűzfőldje, Tűzbirodalom (Fire, Fira, Firaga): Ijenkor tűz golyóbisokat dobál az elenségre sorendgyébe minél nagyobat annál töb mocskot sebez meg. 1 2 és 3 idöbe tellik!
Jég, Jégföldje, Jégbirodalom (Blizzard, Blizzara, Blizzaga): Jégel óperál ijenkor.
Vilám, Vilámföld, Vilámbirodalom (Thunder, Thundaga, Thundara): Áramoz. Gép szörnyetegek elen kiválló!
Víz, Vízföld, Vízbirodalom (Water, Watera, Waterga): Bántólag pancsólni küldi az elenséget.
Szél, Szélföld, Szélbirodalom (Aero, Aerora, Aeroga): Erős vihart kűld a gonoszokra és így bántya őket amenyire csak túdja.
Tűzcsapás, Fagycsapás, Áramcsapás, Vízcsapás (Flamestrike, Froststnke, Sparkstrike, Aquastrike): Ijenkor a fegyverével támadgya meg a szörnyet csak be bazsajozza a pengét vagy lővedékét hogy legyen tűzes meg áramos ilyesmi disznolkodás.
Magányos had sereg (Army of One): Vilámlás spécije. Ijenkor be dúrvúl és vadul csapkodja az elenséget. Az bene a jó hogy a Kábulat csíkot jól föl turbózza!
Hídeg vér (Cold Blood): Sauz spécije.
Végsö meg óldás (Last Resort): Remény spécije.

ROSSEBEKKEL GONOSZKODÓ (Angol neve: Saboteaur)
Ő neki az a dolga hogy az elenséget minden féle varázslatos mocskolódásal hátráltassa az életébe. Olyanokat köt a másik lelkére példáúl hogy:
Sérülékenység és Sérülékenységbirodalom (Deprotect, Deprotega): Ezel meg fosztya a pajzsától az elenséget és a fizikus támadások sokat jobban bántyák majd az elenségűnket (bele értendö: Támadás, Villámháborúzás, Tűzcsapás, Fagycsapás, Áramcsapás, Vízcsapás).
Mágjabántás és Mágjabántásbirodalom (Deshell, Deshellga): Ezel sokal migrénesebb lesz a varázslatos támadásokra (plusszba a Rontás és Nagy rontásra is!)
Mérgezés és Mérgezésbirodalom (Poison, Poisonga): Meg mérgezi az elenséget aki etől szépen lasan el veszti az élet erejét.
Romlasztás és Romlasztás Birodalom (Imperil, Imerilga): Ez azt csinálja hogy az elenséges disznót meg fertözi úgy, hogy érzékeny lessz az elementáris (példáűl tűz meg víz ilyesmi) varázsokra szóval ezokkal könnyeb lesz ki nyúvasztni.
Lassitás és Lassitóbirodalom (Slow, Slowga): Ahógy a neve el árulja kérem szépen ez bizony be lasittya az elenséget és ezér kevesebszer fog tudni bántani mínket.
Köd és Ködbírodalom (Fog, Fogga): Ha valaki ködbe van búrkolva akor nem túd varázsolni csak ütlegelni. Varázsolós disznók elen tökéletes!
Szenvedés és szenvedésbirodalom (Pain, Painga): Ha valaki Szenved akkor nem tud ütlegelni csak varázsolgatni. Fizukusan támadó szörnyetegek elen iledális!
Átkozat és Átkozatbirodalom (Curse, Cursega): Abba segit hogy ha meg támadunk egy el Átkozott valakit akor sokal töb esélyünk lessz hogy az az elenség el felejti hogy most mi a francot akart csinálni és kezdheti elölről a ki gondolását.
Kábítás és Nagy Kábítóbirodalom (Daze, Dazega): Ez abba segít hogy ha valakit sikerűl ki kábítanúnk akkor teljesen le blokol az agya meg a teste és SEMMIT se fog túdni csinálni.
Varázstalanitás (Dispel): Ara jó hogy ha egy barom elenség fel túrbozta magát valamivel akor ezt ki semmisitjük rolla.
HALÁL (Death): Ez az eggyik leg dúrváb varázslás! Halált okoz (Szív leállás? nem túdom) az elenségnek ha sikerül jól be célozni. Sajnos elég ridkán találjuk el a szívüket vagy motorjukat de ha félre megy akor is elég nagyon meg sebzi őket csak aba nem hallnak meg.



SZIRENGIKUS TÁPLÁLÓ (Angol neve: Synergist)
Neki az a fel adata hogy ránk adgyon olyan varázslatos dolgokat amitöll ügyesebek leszűnk. Na lásúk csak:
Bátoritás és Buzgósítás (Bravery, Bravera): A Bátorítás Eggy barátunkat anyira fel bátorit hogy sokal erösebeket fog űtni a csatába. A Buzgósítás is eszt csinálja csak még joban viszont sajnos hamaráb véget ér ez a jó kis hatás.
Hit és Vakhit (Faith, Faithra): Abba segítnek hogy valaki sokal ügyesebben varázsoljon. A vakhit joban segit de csak keveseb ídeig hatásos.
Gyorsitó (Haste): Fel pőrgeti a karakterűnket és jó hamar tud valamit kezdeni magával. (Támadni vagy gyógyászkodni ilyesmi).
Éberség (Vigilance): Abba segit hogy ha Éber a kis manócskánk akor könyeben tudgya úgy meg ütni az elenséget hogy az el felejcse amit akart meg minket segit emlékezni. Még ara is jó hogy joban koncentrál a Rossebekkel Gonoszkodó alantasunk hogy sikerüljön már meg átkozni a szörnyeteget.
Tüzesítés, Fagyosítás, Vilámositás, Vízesités (Enfire, Enfrost, Enthunder, Enwater): Ez ara jó hogy a társúnk fegyverét be bazsajozza és onantól olyan elméleti lessz. És ha példáúl egy olyat nem szerető lénykét üt meg a Kommandósunk akkor ügyesebben öli meg. Fizikus támadásokra ér!
Pajzsozás és Páncélozás(Protect, Protectra): Ez arra jó hogy a barátainkra védő mágját tesz és a fizikus támadások nem bántnak minket anyira. A páncélozás job de hamarab el kopik sajnos :S
Mágjavédelem és Nagymágjavédelem (Shell, Shellra): Ez meg a mágjás hülye átkok elen véd joban. A Nagymágjavédelem rövideb ideíg ér :S
Tűzelenálás, Fagyelenállás, Áramellenálás, Vizellenállás (Barfire, Barfrost, Barthunder, Barwater): Ezek arra jók hogy joban védődgyünk az elemetális támadások elen (tűz víz meg ilyenek). Bátrak nem használják!
Fátyol (Veil): Eröseb lessz az elen állásúnk a statikus ártások (Rossebek) ellenébe (példáúl: Halál, Átkozat, Szenvedés, Romlasztás meg ilyesmik)

ŐRANGYAL (Angol neve: Sentinel)
Ebbe a szerepbe búvva az lesz a kis alantasunk feladata hogy ugyen legyen már kedves a teste által védelmezni a többi kis barátját ha nem bánja. Közbe olyan képeségekel tud segédkezni hogy példáúl:
Provokáció (Provoke): Jó kis önfeláldozós dolog. Azt csinálja hogy magára vonza az elenségek támadását a provokátór és akor őt támadgya a szörnymanó.
Szemfülesség (Elude): Védelmez de közbe olyan ügyesen hogy meg próbál el úgrani az elenség elől!
Kihivás (Challenge): A Provokációzás magasab színtye. Tovább lessz ránk mérges az elenség és bisztosabb is hogy minket választ harci társúl.
Vérbosszú :S (Vendetta): Ez aról szól hogy az Őrangyalunk vissza üt ha őt is meg ütik. Szóval nem haggya magát.
Megmakacsolás (Entrench): Ebbe az esetbe csak áll meg áll és figyel asztán a végén vissza támad és minél tovább állt elen attól nagyobb a válasz ütése.
Acéli védelem (Steelguard): Ilyenkor csak a védelemre koncentrál az Őrangyal és ezér sokal kevésbé tudgyák meg támadni. Hasznos lehet gondolkoggyatok el rajta!
Medikus védelem (Mediguard): Ijenkor az van hogy Zen Búdhista meditációzás segídcségével életet szív ki a fűből védekezés közbe és gyógyul. Elég jól hasznos!



Remélem segit majd valakiknek. Nyugottan fel lehet használni akár hol le mondok a jogomról! (Csak léci irjátok oda hogy én alkotam meg ma este). Ha kérdés van akor válaszolok majd!

Komentálj hozzá!
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kenlee.blog.hu/api/trackback/id/tr171962850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csönd-Nesz-Rizs.® 2010.04.29. 23:28:01

Hali,

kibaszott jók a posztjaid, főleg ez az állatos.
te rajzoltad, ugye?

jóideje követjük a munkásságod, és a munkád minősége elismeréssel töltött el minket!

nézz szét a blogunkon, aztán majd meglátjuk.

kigondoltam.blog.hu

pixelpiréz plüssvitéz · http://kigondoltam.blog.hu 2010.04.29. 23:56:41

@Csönd-Nesz-Rizs.®:

Látszik, hogy Kenlee nagyon ért a számítógépezős játékokhoz, pl. írhatna arról próbaposztot, és ha elég minőséginek ítéli a Bizottság, akkor olyan világhírességek között is megjelenhetne, mint mi.

gájricsi dezső · http://senkilendtajmsz.hu/ 2010.04.30. 00:00:24

"Provokáció (Provoke): Jó kis önfeláldozós dolog. Azt csinálja hogy magára vonza az elenségek támadását a provokátór és akor őt támadgya a szörnymanó."

Nekem ez a legszimpátikusabb.
Nem tudom, miért.
Faja.

Csönd-Nesz-Rizs.® 2010.04.30. 10:01:23

@piréz vitéz / plüssmacsó:

szekértelméhez és tehetségéhez nem fér kétség.

Ken_Lee · http://kenlee.blog.hu 2010.04.30. 17:01:59

Na hát nagyon is köszönöm szépen ezt a sok dícsérést! Szúperül jól eset (tesomnak is tolmácsóltam hogy menyi jó komentálást kaptúnk a múnkánkra).

A válaszaim sorba rendezve ezek:
@Csönd-Nesz-Rizs.®: Köszi a dicsérést (a csunya beszéd elenére is mer tesomnak ezt nem olvastam fel hanem úgy montam: "szúper jók")!
Móst nem jut eszembe melyik álatos rajzolásra gondólsz hírtelen. Talán a karácsony képes lapra? Be vallásom szerint az tesóm ügyeskedése.
Meg néztem a gondolós blogot és elég jól tetcett. Jó tájékosztató eszköz lehet az Inter Net korába! Ratulálok hozá mert tetcik!

@piréz vitéz / plüssmacsó: Vajjal kenegetsz! Köszönöm szépen a dicsérést! (Személyes űzenetem hozád intézve pluszba: A Kelvin és Hubba az eggyik kedvenceim a képregények világába!)

@gájricsi dezső: Neked is köszi hogy tetcett valami. Mindig jol esik ha ilyen positve dolgokat írnak nekem és nem buta bántást :S Köszi!

pixelpiréz plüssvitéz · http://kigondoltam.blog.hu 2010.05.02. 14:57:52

@Ken_Lee:

Nahát, aki a Kelvinesset szereti, az rossz ember nem lehet!

Figyelj, ha írnál a számítógépes játékokról egy rövid (tehát nem ilyen hosszú, mint a fináléfantazis), tudományos ismeretterjesztő jellegű cikket, azt szívesen kiraknánk a blogunkon (és így persze reklámoznánk a tiedet).

DE ha erre nincs időd - hiszen egy ilyen igényes blogot nem kevés munka lehet fenntartani, és hát mellette azért játszani is kell -, akkor emailben csinálnék veled egy interjút, tudod, ahogy te is csináltál azzal a japó csávóval. Na?

Ken_Lee · http://kenlee.blog.hu 2010.05.02. 21:41:39

@piréz vitéz / plüssmacsó: Ezek nagyon is jó kis őtletek meg tísztelésnek veszem!
Ízgalmas lene interjut adní szóval minden képen rendelkezésre álók! (az az emial cimem hogy: harasztidenes pont frremíal pont hu
És maj írok eggy olyen érdekes ciket meg igérem! Nagyón jó kis szakmaí ki hívás köszönőm szépen!

gájricsi dezső · http://senkilendtajmsz.hu/ 2010.05.04. 13:55:33

@Ken_Lee: Ne viccelj, király a cucc, elképesztően cizellált munka.
Időigényes és kidolgozott.
Aprólékos meló, én az ilyesmitől lehasalok.
Web Analytics
süti beállítások módosítása