20010
03/25
komment

FINALE FANTASY 13 JÁTCÁSI NAPLÓM: 4. RÉSZ

ELÖZMÉNYEK: 1. RÉSZ - 2. RÉSZ - 3. RÉSZ

9. sapter - Az anya hajó gyomrába
A bal jósos események útán hirtelenjébe a Cid röpülő gépén találjuk magúnkat ahol ara leszűnk figyelmesek hogy a Sanctumos miniszter elnök úr tévé beszédébe jelenti hogy na kérem szépen hála istenek el fogtúnk két el veteműlt la-cí-t (Vaníliára és Sauzra gondol) és kedves követőim a kedvetekér egy jó kis látványos ki végzés lessz örüljetek boldogan. Na szép kis ki látások elébe nézűnk monthatom. Fr#$&ba valamit ki kell találnúnk. Nagy tanakvások közepete úgy döntűnk hogy a pokolba mindenkivel meg támadgyuk az elenséget pedíg aszt sejtjük hogy csabdába állítanak minket ez álltal. De mível pont a gyávák vannak fokságba ezér símán a vak meröség melet dönt a kis bagázsúnk.
Na aztán sikeresen partra szállúnk a Palmécia nevű církáló légi erőditményen ahol mínd eközbe ki deűl hogy na kérem szépen örülhetnek a Sauz-t rajongó szeretők mer nem követte el azt a végborzalmas dolgot a színes börű barátocskánk (magyarán nem tette el láb alól magát). Enek örömére szökésbe kezdenek ugy látcik tóva szállt a gyávaságuk. Na enek elégé örülök.
Aztán nagy szerencsére sikerűl össze találkozni az egész csapatnak eggy nagyon meg ható jelenetbe. Föleg Vanília és Fang örűl egymásnak és annyira meg táltosodnak hogy ki halásznak a levegőböl egy sárkányszörnyt és neki a hátán kellűnk útra egy darabig.
Persze közbe azér miközbe barangólunk a gépszörnyeteg belsejébe már megin az a piszok Nabaat nevű domináns nő tör borsót az orrunk alá azal hogy minden féle színkódokkal elenűnk irányozza a katonáit. De aztán jól meglakol majd mer mikor végre valahára el érűnk a miniszter elnök szobájába akor nagy meg lepődésünkre a vénember fogja magát és mindenkit ki csinál a szobába (azt a gonosz szúkát is bele értve ebbe) hogy senki na halja amit mondni akar. Titkolódzik!

Mondani valója szerint ki derül hogy ő maga nem is ember.
- Akor mégis mi vagy te öreg?!! La-cí?
- Ne röhögtessetek nem vagyok én csícskás La-cí!!! Ha-ha-ha. Én is bizony Fal-cí vagyok kis alantasaim. Én vagyok a Szanktumos Fal-cík hangja!! - monta kéjes gyönyörel - Ti meg a szánalmas kis férgeim vagytok semi mások. Mít gondoltok hogy jutotatok el íde mi? Hát úgy hogy én eggyengettem az útatok bizony ám!
- De eszt nem értyük akor most te velűnk vagy vén patkány??
- Ha-ha-ha! Semmire kellő kis gilisztáim ti ezt nem érthetitek. Nektek nem az a fókuszotok hogy meg mentcsétek a Gubó-világot hülye gyerekek! Épen elenkezöleg. Az edigi kalangyaitok csak azér voltak hogy erősebek legyetek. Az a feladatok hogy az eggyikötök a Ragnarökk nevű monszterré avanzsálódgyon el pusztitcsa az Édent tápláló Fal-cít (név szerínt: Orphan magyarán Árva (szegényke)) és ezel véget vesen a Gubó-lakók életének!
- Miért nem csináltad magadtól meg? Miért vontál bele minket ebe a tragikus játékodba te elveteműlt sátán???
- Mer én fal-cí vagyok és nem bánthatok másik fal-cít ti nyomorék kis emberkék!

Na elég ebből a zsófia beszédből! Nagyon fel idegesedtünk hogy most mi a francot akarnak töllünk és különbe se jáccanak velünk marionás babásat. Na bosszúból jól szét verjük a disznó fal-cí (igazi neve: Bartolómeusz) fejeit (5 van neki. Ijesztő :S). A csatározás útán a néhai gonosz kuvik tipusú madárja (ami elég aranyos faj és olyasmí mint a bagoly. Így néz ki: így) át transzformálódík egy böszme röpcsivé és segítségével el hagyjuk a fedél-zetet. De szegény Sauz nem tudgya jól irányítni és önnáló életre kelve be szabadúl a fővárosba eggy ismeretlen üregbe a föld alá. Szerencsére jó hír hogy mindenki ép (testíleg és elmeileg is) pluszba végre eggyüt van az egész csapat és örülhetűnk eggymás társaságának is. Szúper!
 

10. sapter - Eggy másik anya hajó gyomrába
A fúrcsa metro álomásra zúhanásunk után Hó tejjesen magunk alatt van és nagyon debressziós lessz mer az a hülye Bartolómeusz azt monta hogy a szerelmének (az az Sárának) csak az vólt a fel adata hogy össze hívja a Gubó-világ el pusztítására való kis csapatkánkat. E miat mindenki elégé csalódot hogy most akor télleg el kell púsztítanunk a világot különbe zombik leszűnk :S Na asztán ki derűl hogy nem is eggy metro álomáson vagyúnk hanem eggy úgy nevezet Bárkába ami egy Pulzos gigászi ármórium (más szóval: fegyver tár) Ezt Vanília és Fang meséli el mer ők jól tájékozottak ebbe a témába Pulzos származásuk révén. Na ez pekkes esés vólt mer a sok küzdő gépezetet mind le kell harcolnúnk de jut bőven slejm-manóból és mezítelen csigából is. Nem túl kelemes környezet gyorsan húzzúnk innét!
Nagy igyekezetünkbe bele botlunk Cid-be és gyomor forgató dolgokra derűlt fény. Akik érzékenyek az ilyenre azok vigyázzanak mer télleg leginkább okádni lenne kedve egy tiszta lelkű valakinek. Szóval Cid el meséli hogy nagyon régen egy Teremtő nevű lény (játék beli neve: Maker) csinálta az embereket és a fal-cíket is szóval tesók vagyunk igaziból. Na de miután odéb állt máshova teremtgetni (lehet hogy példáúl a Főldet is ős csinálta? Lehet.) az iteni világ elkezdet romlani és a sok hülye fal-cí-nek elkezdett hiányozni apuja (vagy anyuja ha nő a neme eszt nem túdom). Erre a barmok ki találták hogy akkor gyilkoljunk le egy csomó embert és akkor vissza jön apunk hogy: mégis mi a fene folyik itt? Mi ez a sok halál eset?? Ere meg csinálták a Gubó-földét hogy ott tenyésszenek ki annyi embert akinek az egycerre történő ki nyúvasztása fel kelti a Teremtő lanyhulló fgyelmét. Hát normálisak vagytok ti?? Túdom hogy sok mindenki vágyik apuja el ismerésére meg figyelmére de ez nem tűrhető hogy miliókat öltök le. Beteg álatok vagytok! Nem féltek hogy apunk elsö dolga az lessz hogy ki pusztit titeket? Agódjatok a tanácsom szerint. Nagyon fel dühitetek.
Ez útán a sokkolás után Cid közli hogy nincs vége a meg lepíknek ki deríti magáról hogy ő is la-cí (a Bartolómeusz szolgája) és neki az vólt a fókuszába hogy minket segítsen közelítni a vég borzalom felé. De mostanra már ő is ki van idegileg és úgy dönt hogy fel lázad és ki nyír minket és így meg menekűlhet a Gúbó-föld. Érdekes dimella elé állunk mer ha jót akarunk akkor hagyjuk hogy sikerrel járjon csak akor Gemma Óver és nincs egy megnyerési vídeó se :S Akkor segítsünk a gonosz terv előre haladásába és nyúvasszuk ki Cidet egye fene. A halál osztó kűzdelem végén az agyon vert Cid kristályá válik mintha a fókusza teljesűlt volna. Érdekes jelenség. De legaláb Hó fel búzdul rajta hogy a lázadás miatt nem bisztos hogy zombivá válik eggy la-cí valaki így már megin az lesz a mottója hogy mencsük már meg Gubó-Világot. A töbiek is osztyák ezt már az se érdekel senkit ha zombik lesznek de el határozásunk szerint nem vagyunk hajlamosak milliókat ölni ez már biztos. Egy valaki képzel kivételt ez alól még pedíg Fang aki semi áron nem akarja hogy példáúl Vanília agyatlanúl vonagló guztustalan senkiházi szörnyeteg legyen és ezen annyira fel zaklattya magát hogy ki pattan belölle az eidolonja: Bahamút. Ideje le impressziózni a nemes szörnyeteget! Szerencsére sikerűl és hálából Bahamút utat nyít eggy el hagyatot Pulzos röpcsihez és ez nem elég mer egy telepórtálós kapu is nyillik még pedíg nem máshová mint a: PULZUS bolygóra!

Sikerűl meg érkeznűnk? Valyón mi vár ránk az idegen világba? Téleg annyira rémisztő mint a Gubós legendákba? Tarcsatok velűnk a fójtatásba is!
 


A még hatalomba lévő Míniszter Elnök úr és az a toprongy Nabaat, job lene ha most azonal meg adnátok magatokat mer úgyse nyertek a végén!


Fang kétségbe esése közbe, ne félj drága látos barát-nőm ösze tartúnk és gyözedelmeskedünk majd de azér köszi az agódásodat.

Komentálj hozzá!
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kenlee.blog.hu/api/trackback/id/tr241862476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

krissz88 2010.03.25. 10:36:17

Frenetikus mint mindig. Feldobtad a reggelem:) Köszönöm.

Ken_Lee · http://kenlee.blog.hu 2010.03.25. 16:16:36

@krissz88: Hát nagyon is köszi a dicsérést! Jól eset hogy el olvasta egy jó barát is.

gájricsi dezső · http://senkilendtajmsz.hu/ 2010.04.30. 00:01:50

"Akik érzékenyek az ilyenre azok vigyázzanak mer télleg leginkább okádni lenne kedve egy tiszta lelkű valakinek."

A másik kedvenc mondatom.
Web Analytics
süti beállítások módosítása