20013
05/14
1

38. TESTEM: FEZ!!!

fez.01.png

Kedves gyerekek és barátaim!

Itt a tavasz és a meg újjulás ideje szóval ideje megin testelnem eggyet hogy ne érje szó a házam elejét. A szokatlansága a mai cikemnek az lessz hogy: nem Playstation 4-gyes gépre irok dolgozatot hanem eggy olyan régi gemmából amit még XBOX-ra jelentetek meg origináltan asztán jelelleg ki atták Személyi Számító Gépekre is (SzSzG=PC). Nem is csigázom továb a címét:

FEZ: azaz Gomez a kis albíno manó ugrálós kalangyai Kockaföldén

A játék lényegje:
Ebbe a játékba is mint ojan sok ugy nevezet "platformos" gemmába az ugrálás a lényeg. Aki most föl tette a kérdést hogy mégis miér ugrál a kis Gomez annak válaszolok: azér hogy kincseket keressen kis arany kockák képébe amik szét szóróttak a világjába. Ezzel a célja ha jól értetem hogy mindet össze szedve meg óvja a kozmoszát a végpusztulástól (jól ismert elem a gemmák világába!). A rendes kockák melett gyűjtögethetűnk még anti kockákat is. Lécives ne nevessetek ki hogy "megin zagyválsz itt össze vissza Dénes!" mer valóba arról van szó hogy a készitők így neveszték el őköt hogy anti kocka. Nem tudom miér nem tudok franciául (ez a készitők anya nyelvük). De az már bisztos hogy ezek az ellen micsodák sokal nehezebben szereszhetők meg hisz jól el vannak dugva gyakorta kulcsal zárt(!) ajtok mögé vagy irtó nehezen meg oldható rejtélyek alá. Ha össze gyűjtötük mindet akor megnyerjük a játékot.

A látványoság:
Érdekes de nekem tetcik szóval jó nagy pontot adok rá maj. Azér kurióz mer nagyon pixeles de eszt részbe be tudom anak hogy az egész micsoda a kockákról szól szóval mentálisan eszt akarták ki hangsulyozni ebbe bisztos vagyok. Ami még positive értékelésre indokolt hogy szép izléses színeket választottak (eszt Anyum is meg erősítette) és jól egymáshoz illeszteték. Szerencsére a kockákal is ügyesen bánik a programozó mer ahoz képest elég változatos dolgokat ki tuttak rakni belőllük (más ne mondgyak: mindenféle csicsergő állatok gyíkok kukacok satöbbik is vannak. Lajhárt sajnos nem... ). Szerencsére a látvány az nem félelmetes anak elenére hogy koponyák is láthatók szóval ilyen tekintetbe kicsik is jáchatnák bár hogy ennek elenére nekik nem ajállom később ki derűl miér. Ki osztom a pontot: 5.

A jáchatóság:
Ez is elég egyedi mer az ugrálást jól meg fűszereszték eggy kis adalékkal: 3D perspektiva csavarás. Jó eszt most nem értitek inkább el magyarázom. Úgy kel el kébzelni hogy minden esetbe oldalról láttyuk a világot ha a tévére nézűnk de ha meg nyomjuk a job vagy bal alsó ravasz gombt akor 90 fokal el tudjuk csavarni az univerzumot (vagy a kamerát? Néző pont kérdése!!!). A tekerés után pedig arra lehet tovább oldalazni. Ebbe sok lehetöség van mer olyan dolgokra is rá lehet ugrani a csavarás után amire addíg nem és vice versa. Elösször nagyon furcsálltam hogy most akor ki esek térből? Melyik dimensióba vagyok? Hány ingerem van Dina ne tekerd olyan gyakran a pályát! Satöbbi. Eszt azér meg lehet szokni csak öregeknek nem ajállom akik nincsenek hozzá szokva a 3 dimenzióhoz. 5 pontot adok.

A hangok:
Azt mondják hogy adjak jó sok pontot XD Meg láttyuk! Egyépként nagyon szép ebbe a sekcióba is. Úgy nevezett csiptúnos a zenéje és némelyik anyira jó hogy valamelyik rádió bisztos fel kapja majd és be mutatja. Egyéb hangok nem nagyon vanak benne sajnos a beszédre nem fektetek hansúlyt ami miat kicsit szomoru vagyok. Kiváncsi lenék hogy az ilyen lényeknek milyen a komunikációjuk ebbe az értelembe. Bisztos aranyos hangon társalognak na mindeggy. Attól fügetlen nem leszek kő szivű és 4,5 pont adok rá szerimtem ez reális (5-tből).

A hangúlat:
Ki elégitő ebbe a szempontbol. Szerimtem föleg azok fogják élvezni akik régeben sokat játcottak pixeles gemmákkal vagy építö kockákkal. Ilyen pediglen bisztos hogy sok van a világba szóval garantált a siker. Nekem személyem szerint tetszett az hogy a programba magába is variálják a hanulatot mer van ahol tiszta borongós és fel áll a szőr az emberen (temető kriptás részek) de van ahol leg szíveseben be szívnánk a friss tengeri levegőt eggy fa koronáján a kis rigókkal el csivitelve nézve a nap lementét. Multyiplayer nincs bele építve ami előny a single embereknek de hátrány a tesóknak. Azér lehet töben is játcani mer olyan nehezek a föl adványok hogy néha többen sem árt gondolkozni. Ilyen szempontból életre nevel. 5 pont a jogos jussa.

Ki tartás:
Nagyon kitartós! Összesen 64 kockát lehet benne meg szerzni: 32 antit és 32 normált rá adásúl a normálok 8 darabra tudnak törni. Szerencsére nem mínd sérült ennyire meg és pár még egybe lelhető fel. Micsoda öröm ilyent találni! A gamme over képernyőhöz 32 kockára lessz szügségünk összesen azaz a felére de most ne röhögjetek mer azt is csoda nehéz meg szerezni! Sok idő fog el menni a rejtélyek meg fejtésével mer olyan bonyolúltak hogy el se tudom mondani. Szerimtem segitcség nélkül nem is lehet meg csinálni mindent. Például: melyik ábra mit jelent? Hogy kell olvasni az idegen feliratokat? Milyen gomb konbinációkat kell most meg nyomnom add már ide inkább azt a nyavajás antikockát te nímand!!! Satöbbi kérdések merülnek maj fel eszt garantálom. Én a ki tartásra 4,5 pontot osztok mer nem szívlelem ha a sátáni nehézség okozza a hosszú játcás időt.

Ajállások :( vagy :) keresed meg magadat:
Akinek jó szível ajállom:
- a pixeleket (vagy kockákat) szeretőknek
- az ugrálós gemmásoknak
- a csiptúnosoknak
- a nehéz fejtörőt keresöknek

Akiknek eggyáltalán nem
- kicsiknek mer irtó nehéz nekik nem tudom el kébzelni hogy bármilyen fel adványt meg tudjanak fejteni
- butáknak szintén a fenti okokból ki folyólag
- akik szeretik ha eggy játékban sok át vezető video van mer ebbe szinte eggyáltalán nincsen sajnos (nem eggy Metál Gera ilyen szempontba)

Verdiktuum:
Mivel mi már számos antikockát (töb mint 20-t) meg szeresztünk és csak 2 rendeskocka töredék van hátra aszt hiszem jogosan verdiktuumozhatok erröl a játékrol. Nekem tetcett az irto nehéssége mellett is. Öszintén be valva pont azok a részek voltak kedvemre valók amiket közepes gondolkodásal ki tuttam makszimalizálni (ilyen példáúl a csatorna világ). Ezt le számítva majnem tökéletes gemma az én izlésemnek aminek örülök! Öszeségébe 24 pontot kapott a Haraszti családtól ami szép szép.

Természetesen ezen az úton ismételten meg köszönöm Dina (tesóm) segítcségét akinek voltak irtó jó ötletei és sokat bísztatott valamint néha a kontrollert is vezérelte a nekem utálatos pályákon.

 fez.02.png

Komentálj hozzá!
1 szólás

A bejegyzés trackback címe:

https://kenlee.blog.hu/api/trackback/id/tr995299718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2013.05.25. 12:36:38

csaxolók, hogy akik nem ilyen gazdagok, és nem tellik nekik drága játékokra azoknak van egy ingyenes változat is a böngészőbőll:
armorgames.com/play/10899/sky-island
Web Analytics
süti beállítások módosítása