20012
05/16
0

FINALE FANTASY 13-2 JÁTCÁSI NAPLÓ: 1. RÉSZ

ELÖZMÉNYEK A 13-DIK FF GÉM ELSÖ FELÉBÖLL: 1. RÉSZ - 2. RÉSZ - 3. RÉSZ - 4. RÉSZ - 5. RÉSZ - KÉSSÉGEK

Kedves valakik! Ismét eggy újj nagy prozsektba kesztem ami a FINALE FANTAZIA XII-2-ő cimű gemma végig játcása és le naplozása lessz. Első sorba köszönöm a sponzoromnak a támogatást plussz Dinának a hathatós közre működést (francia bekezdésekbe jezzetelte amit játcás közbe montam neki főleg a gondolataim voltak ezek). Meg jezzés: ha ilyen jelt: (0) látok akkor az egérel mutasatok rája és segítcséget kaptok hogy épen mit kell gondólni! Na de elég már a szók szaporodásából ucu vágjúnk belé!

Porológus az az 0-dik epízódika: Harc az ismeretlenbe - ??(1)
Egész hirtelennyébe kezdődik az egész gém. Valahól a túl világon az ugy nevezett Valhala Városba van a kamera ahól eggy rossz valaki a tengerbe fojtya a kedvesét és utána úgy be dühödik ezen hogy kínjába az egész mindenséget el akarja pusztítni. Na ez persze nem marathat ennyibe mer akkor Game Over a világnak és ahhoz meg túl drága volt a lemez hogy máris ki vegyűk a Playstation 3-ból. Szóval föl tűnik a jól ismert régi kedves barátnénk Villámlás (Lígtníng) és szembe száll ezzel a gonosz tevővel (akit Kaius-nak hívnak) és eggy irtó nagy csatározás kezdődik. Nem akarom részletezni de a gonosz töppször ki idézi magából a Káosz Bahamút-ot Villámlás meg a mejjéből Ódint szóval eggyből eggy epikás csatát vívhatúnk meg. Természetes hogy úgy tűnik győsztünk (Villámlás borzasztó erős!) de az útolsó pillanatba az a dög sátán eggy meteórt igéz a városra és nincs mencség Villámlást agyon paszírozza az egész Valhallával eggyüt :S Eggy kicsit félig meddíg szerencse hogy előtte közbe jött eggy kis fiú (A neve Noell(2) és Villámlás még gyorsan be külte eggy idő kapuba hogy azonnal keresse meg Sárát (Villámlásnak tesója) mer csak ő segíthet. Aztán ki purcant a meteorit miatt de eszt már montam.

1.-ső epízódika: A nagy kaland kezdete - GU 3
Az első sapter Gubó Után 3-ba játcódik azaz az első rész végtragédiája után 3 ével. Sok mínden változot a világba példáúl Villámlás szörén szálában el tűnt de ere csak Sára emlékszik a többiek olyan lököttek hogy azt hiszik Vaníliával és Fangal eggyüt be van kristályosítva(3) a Gubó maradványába. Pedíg nem!!! Na persze senki se hisz szegény Sárinak csak kivéve Hó (aki a szeretője neki) és fogja magát a kemény srác és utána megy a remény beléi sógor asszonyának de persze erre ő maga is el tűnik és Sára egyedűl marad mint a hüvely ujjam... Nagyon pechkes szegény leány. Na de ha ez nem lene elég tragésiás a szem szögében akkor hirtelen álmába (Villámlásról és Noélről álmodik) rájuk zúhan eggy csöppnyi meteór egy csomó szörnyeteggel. Irány a harc!
Szerencsére Nohel a párját fogja Sárának plusszba Villámlás küldött neki eggy Mog manót aki íjjá tud alakúlni szóval nem olyan véttelen a harcba. Mi útán ügyesen le küsztük a szörnyeket és bele tanúltunk a harcba Noell el magyarázza hogy ki is ő valójába (A világ útolsó gyermeke a jövőből GU 700 időpontból kábé és idő útazva érkezet a jelembe). Sára cívakodik eggyet magában de sikerál meg győznie a belsőjét meg a barátait hogy irány meg bízni ebbe az ismeretlen idegenbe hiába ilyen képtelenségeket beszél és keressük meg Villámlást. Erre jó eszköz a meteoritka belsejébe lévő idő kapú meg eggy úgy nevezet Hagyaték(4) ami be indítja. Szerencse hogy találtúnk eggy ijent a szobába de többször túti nem lessz ijen "mázli"-nk és kereshetűnk másikat. Mi útán el búcsúsztunk a jó barátoktóll (és meg kűzdtöttűnk valami irtó fertelmes teremtéssel) be vetjük magúnkat az idő tengerébe és továb álúnk újj kalandokra lesve.

2.-dik epízódika: A be tolakodók rendet tesznek a távoli jövőbe - GU 5
Az idő alagútból (játékos neve: Histrória Krucifix azaz a történelem kereszteződése. Nagyon találó!) ki lépve irtó meg lepődésünkre a Gubóba(5) találjuk magúnkat ahol épen ásatásokat tartanak a katonák. Szerimtem ez butaság ennyi pénzt erre fordítni de az ő dolguk... Na és persze hogy nagy baj lessz belölle mer ki ásnak eggy gigászi nagy kezet ami meg elevenedik és mindenki föl pofoz nagyon dúrván. Aztán mivel minden katona eggy gyáva kukac ezér Sári és Nóel veti bele magát a tűz vonalba és le küzdi a gigászi valamit. Tökre boldogok vagyúnk hogy sikerült amikor hirtelen ránk irányoz a sok gép puska csöve és börtönbe csúknak. Azal magyarázák hogy be tolakodók vagyúnk és mink keltetük életre a robotikus vég tagot. (Ebbe egyépként igazúk lehet mer mi nem tartozunk belé az ő idő folyamukba és meg bojgattuk a tér-idő-kontinyumot ezér támadhatot fel az órjás cucc.)
Na aztán a nyírkos börtön cellából ki menekíti a két baj kavarót eggy lány némi hazugságok álltal (hogy ismeri Sárit és mi VIPP személyek-ek vagyúnk). Végre szabad a mozgásúnk ismét! Közbe az is ki derűlt hogy ezt az egész eszkavációt az Akadémia nevű valami vezényli akik olyan okosoknak hiszik magúk hogy a fal' cík(6) ellenébe inkább magunk akarjuk irányítni magúnkat. Na asztán ki is derűlt izibe hogy az az Alíz nevü lány azér segítet mer látta hogy ki jövűnk az idő kapuból és ilyen libelális hogy segítni az idegeneket. Szép tölle! Viszónt meg kérte hogy tegyük tönkre ezt a nagy robotikus szörnyet (neve: Atlasz (szerimtem nem a térkép értelembe kell használni a nevét hanem a mitológiás kreatúrára céloznak akinek a vállára nyúgodott a Föld Golyóbis.))
Mi sem kelet kevesebb bele vetjük magúnkat ebbe a világba is és szerencsére egycer csak meg találtúnk eggy olyan kapcsolót ami eléggé tönre tette a mechkanikus torz szülést és píkk-pakk le gyöztűk. Ja közbe el felejtettem el mesélni hogy képzeljéttek néha a le győzött elenségeket be túdgyuk idomítni hogy minket szólgáljanak harc közbe! Érdekes ujjítás. A nagy diadal után találtúnk eggy újj Hagyatékt a temetőbe (itt vólt még eggy nagyon meg ható jelenés. Az Alíz nevű nő kétségbe esve kereste az eggyik sír kövön a nevét mert azt hitte hogy már hulla. Sokat nevettünk amikor ki derűlt hogy csak álmotta az el hullását!). Szóval mi után meg szűntettük a tér-idö paradoxiát Atlasz ki purcantásával ideje odébb álni: az ujj hagyaték segítscségével ki nyitottúnk eggy újab idö kapút és be vetettük magúnkat az Idő Krucifixbe.

Vajón hol és mikor kötünk ki? Eggy nyúgis tenger parton a közép korba? Vagy eggy hipper módern kis városba? Esetleg el jutunk máris a Valhalába? Mind ezek ki derűlnek a fólytatásba! Tarcsatok velűnk leg közeléb is.


Szomoruan tekínt le a kies Valhallára Villámlás. Ne legyen íjen borongós a hangúlatod kedves barát ném bisztos mínden jóra fordúl!


Búcsúszkodik a sok jó barát. Vigyázatok magadra Sára és Noél az idő utazás nem játék!


A névszerű slágerrel elentétbe a kajánúl rötyögő Atlasz irtózatos karjai nem a felleget és a Földet tartsák el egymástól hanem Sárát és Noelt kívánkák agyon passzírozni. Legyetek ügyesek kedves barátaim hogy ne jöjjék be ennek a gonosz kreálmánynak a számítása!

Komentálj hozzá!
Gyerűnk! Lécci!

A bejegyzés trackback címe:

https://kenlee.blog.hu/api/trackback/id/tr334506515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Web Analytics
süti beállítások módosítása