20009
11/23
komment

(RAJZ)FÍLM AJÁLÓ: A STÚDIÓ GIBLI SOROZAT

Sziasztok barátaim!

Tegnapi kalandozásom alkalmával a titter kisblog rengetegbe egy nagyon kelemes emléket és jó őtletet adot az eszembe. krissz88 írta hogy meg vete a Stúdió Ghbli című sorozatot amelyikbe egy csomó jappáni rajz fílmet csomagoltak bele és mível nekűnk is meg van sok ugy góndoltam hogy csínálok hozá egy ajállót. Lásuk csak!

A szélvölgyi Nauszika (Kaze nó tani nó Nausikaa)
Eggyik kedvencem. Egy erős és egésséges kis lányról szól (ő a Naúsziká) aki egy beteg világba él. a világ azér beteg mer meg let fertőzve a kőrnyezet szenyezés álltal és nagy bogarakat meg gyílkos gázt termel most már. Van bene háború és kaland is de nagyon érdekes és kelemes fílm. Én 7 éves kortól ajállom tetcési índexem: 24,5 pontos.

Lapúta egy égi kastély története (Tenkú nó síró Laputa)
Másik szeretet fílmem ami egy kis fiúról és egy kis lányról szól. A kis lány el veszik és a fiú víseli gondgyát a nagy és hihetetlen kalandokba. Rengeteg kíncs bunyó űldözés kalószkodás mísztikum robotika és ízgalom várja a kedves közőnséget. Ezt meg nézhetik kisebbek is 4 éves korkarikát osztanék rá tetszcési índexe színtén 24,5 pontós.

Totoró a szomszédba éllő szörnyeteg (Tonári nó Totoró)
Tesóm favirítja. Két kis lányról szól akik ujj házikóba költöznek apukájukkal. Asztán aranyos dólgokra lesznek fígyelmesek. Vajón gonoszok és bántási szándékal érkeznek a démonok vagy barátilag? Ki derűl a más fél órás le bilincselő kaladozásba. Egészen kicsiknek is ajállom mer keveset beszélnek bene és télleg nincs bene hororos dolog. Tetcési índex: 23.0

Kiki a kis csínytalan boszorka (Majó nó takkibúbin)
Ez a vídám történet egy kicsi lányról szól aki boszorka lesz és el megy a nagy városba ki tanúlni a varázsmágia öszes csínyátbínyát. Közbe új barátokra lel és kalandokba is kavarodik amik néha haj meresztöek. Nincs bene gonosság szóval egész kicsik számára 3 egész 5 tized éves kortól meg tekinthető! Meg jegyzés hogy lányos fílm. Tetcési indexe 22 pontos.

Porco Rosso - A vörös báró malac kaladgyai (Kúrenai nó búta)
Nagyon jó kis film egy kődös dél útánra. A malac báróról szól aki a világ legjobb pilótája (ezér színpatikus nekem). Lesz bene kalandozás kalószkodás malacá válás és izgalmak. Sok röpködést kedvelőknek ajállom legelső sorba szóval ez meg fiús fílm. Tetcés: 23 pont.

Csicsiró szelemországba kirándúl (Szen tó Csicsiró nó kamika kusi)
Ez egy olyan kis lányról szól akit a szűlei ara kényszerítnek hogy költözön el a városból egy másikba. Aztán út közbe még boszúbol hogy szomoru át teleportolják a szelemek világába. It sok kaland szolgasor szerelem és barátcság vár rá sokat tanúl és fejlődik a jeleme úgyhogy azér meg érte neki. Mível vanak bene bízar gonoszkodások én csak nagyob kicsiknek ajállom mondgyuk 6,5 éves kortól. Tetcésem 22 pontos a bizarkodás miat.

A palota vándorlása (Haul nó úgokú síró)
Ez a fílm egy avrázs világba játcódik és egy kis lányról szól akit öreg nyanyává változtatott egy fél kegyelmű boszorka. Szegény visza akar változni és be költözik a vánszorgó palotába ami Hól varázsló rejtekéje. Együt kalandoznak meg minden és a világ háború elen szövetkeznek. Érdekes fílm 6 éves kortól ajállatos. 23,0 pontos tetcéssel.

Extra ként be mútatom a személyes kedvencemet amit ki felejtetek a ki adás sorozatbóll :( ez pedíg nem más mínt a:

Mononoke Hime hercegnője (Mononoke Hime)
Ez eggy kis fiúról szol akit meg fog gy átkozott dög és ezér a karja beteg (rothadós :S) lessz. Na aztán vándorlásba kezd hogy ne fertőze meg a falúját és rá találl a Mononoke Hime hercegnőre. Össze vissza kalandoznak nagyon jó! Már kicsit fel nőttesebb szerintem szóval mondjuk hogy 10 évestől osztom ki az ajálló plecsnimet. 25 (!!!) pontos a tetcése mert ez a világ legjób rajzolt filmje és ez nem vicc kérdése.

Köszi a tesóm segitségét a fel idésézeskbe és Krissz88-ét az eszembe juttatásra!


Ez eggy jó kis kép a Monononoke Himésből!

Címkék: film
Komentálj hozzá!
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kenlee.blog.hu/api/trackback/id/tr361545579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Web Analytics
süti beállítások módosítása